17 Yaşında Ehliyet Sınavına Girilir Mi 2023 Güncel Yeni Kanun

Merakla beklenen ve sıkça sorulan sorulardan biri olan 17 yaşında araç ehliyeti alınıyor mu ve ehliyet sınavına giriliyor mu ? Bilindiği üzere 18 yaş sınırı vardır fakat şu sıralar akla takılan tek soru bu oluyor. 18 yaş altı ve ehliyetsiz araç kullanma cezalı ve yasaktır. Bu konuda bilincimizi arttırıp daha dikkatli olursak hem cezadan hem de kazalar için önlem alınabilir. Sorularınızın cevabını derleyip topladık ve aşağıda sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.2023 17 yaşında ehliyet alınır mı ?

17 Yaşında Ehliyet Sınavına Girilir Mi 2023 Güncel Yeni Kanun

Motorlu taşıt kullanilabilmesi için vatandaşlarımızın sürücü belgesini alması gerekli ve şarttır. Alınmadığı takdirde herkesin de bildiği üzere ehliyetsiz araç kullananlar cezalar ve ardından istenilmeyen kazalarla karşılaşıyor. Bunun önlemini almak için yaş sınırı vardır. Vatandaşlar biran önce ehliyet sahibi olmak istiyor fakat bu yaş sınırıyla kısıtlanıyor. Çok sorulan ve merak edilen sorulardan biri  17 yaşında ehliyet alabilir miyim ? Yaş sınırı olması vatandaşlarımız açısından daha sağlıklı olmakla beraber size gelecek cezalar ve üzücü kazalardan önlüyor. Peki vatandaşlarımız 17 yaşında ehliyet alabilir miyim sorusunun cevabını bulabiliyor mu ? 17 yaşında ehliyet sınavına girilir mi diye merak eden vatandaşlarımız haber detayında sorusuna yanıt bulabilir.

17 Yaşında Ehliyet Sınavına Girilir mi

Gençlerimizin bir çoğu 17 yaşında ehliyet sınavına girilir mi sorusuna cevap arıyor. Biz derledik topladık ve bu soruya cevap bulduk siz gençler için. Bilindiği üzere ehliyetsiz motorlu taşıt kullanılmaz ve yasaktır. Yönetmelikte yapılan bazı değişiklerle sürücü belgeleri değişti ve bununla beraber yaş sınırları değişti. Bilinen yaş 18 fakat yönetmeliğin değişmesiyle yaş sınırında da değişiklik olabilir. Ehliyet sınavına girmak için 18 yaşını doldurmak mı gerekir yoksa 16 veya 17 yaşında da girebilir mi? 17 yaşında sadece motor ehliyeti alınabiir motor haricindeki araçlar için 18 yaşından gün alması gerekmektedir.

17 Yaşında Araç Kullanma Cezası

Genç arkadaşlarımız 18 yaşından küçük ve ehliyetsiz durumda iken araç kullanabiliyorlar. Bu yasaktır ve tehlikelidir. Bu yasağı çiğneyenler için para cezası ödemekle sorumlu oluyor. Aracı ehliyetsiz kullanmada kişiye ceza uygulanır. Ehliyetsiz araç kullanma cezası 2019 tarihinde  kullanana 2.018 TL olurken bu fiyat   2023 yılı için belirlenen temel cezası 3674 TL'dir. Bunun direk ödenmesi durumunda %25 indirimli hali yani 2755,5 TL para cezası uygulanmaktadır. Adınıza yazılan trafil cezalarını ödemek için ödeme yapabileceğiniz yerler şu şekilde sıralanmaktadır. PTT şubeleri, vergi dairesi, banka şubeleri ve ilgili online platformlar olarak sıralanıyor bunun yanı sıra Online trafik cezası ödeme yerleri dışında aracı kurumlarda da nakit ödeme işlemleri gerçekleştirebiliyor.