Sıfır Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el piyasasının yüksek olmasından dolayı sıfır araç almak isteyen vatandaşlarımız sıfır araba alırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Haber detayımız da bu hususlara değindik.

Sıfır Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafikte otomobiller vatandaşlarımızın günlük ulaşımı sağlamak amacıyla üretilmiştir. Gün geçtikçe nüfusla birlikte artan araç sayısı geçtiğimiz yıllarda sadece ulaşım için kullanılmakla birlikte günümüzde hem ulaşım hemde yatırım aracı olarak görünmektedir. Vatandaşlarımız bankaların yüksek faizlerini gözetmeksizin kredi kullanıp araç satın almaktadır. Aracın yapacağı prim bankanın ekleyeceği faizden daha fazla olduğundan dolayı karlı iş olarak görünmektedir. Fakat söz konusu sıfır araç olunca durum biraz farklı olmaktadır. çünkü sıfır aracı satın aldıktan hemen sonra satmak istemeniz durumunda ciddi oranda zarara uğrayabilirsiniz. Sıfır araç genellikle uzun süre kullanılmak için satın alınmalıdır. Uzun süre bineceğiniz aracında özellikler kullanım durumunuza uygun olması gerekmektedir. Sıfır araba alırken dikkat edilmesi gerekenler yazımızda değineneceğimiz konular belki aklınıza hiç gelmeyecek hususlar olabilir. Aklınızda araç belirlediyseniz dikkat etmeniz gereken hususlar konusunda size uygunluk sağlıyorsa satın alın unutmayın beğenmediğiniz bir özelliği sizi o arabadan soğutabilir satmak istemeniz durumunda ciddi oranda maddi zarara uğrarsınız. Aslında size ilk dikkat etmeniz gereken hususu bildirmiş olduk sıfır araç aldığınız zaman hemen satmadan uzun yıllar kullanma planı yaparak satın alın gelelim diğer hususlara.

 

Sıfır Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

İkinci el araç arama zahmetine girmeden sıfır araba almaya karar verdiyseniz paylaştığımız bilgileri tek tek aklınızda bulundurun veya sıfır araba alırken dikkat edilmesi gerekenler konumuza girerek unuttuğunuz takdirde tekrar okuyup unutmayın.

- İlk dikkat edeceğiniz husus fiyat faktörüdür. Bütçenize uygun olmayan marka modellerde araba arayışına girerek aklınızı bulandırmayın alabileceğiniz modellerde yoğunlaşın.

- Fiyat faktörünü belirledikten sonra alabiceğiniz araçlar arasında güvenlik donanımına dikkat edin bazen arada çok cüzi farklarla donanımsal farklar olmaktadır. Aracın hava yastığı sayısına kaporta sağlamlığına dikkat edin. 

- Sağlık ve fiyattan sonra gelen faktör aracın satış piyasasıdır. Unutmayın satmak istediğiniz zaman satamayacağınız araç size aldığınıza pişmanlık duyurur. Bundan dolayı satma düşüncesiniz göz önünde bulundurarak aracınızı belirleyin.

- örneğin hatback model bir araba belirlediniz aklınızda bu aracı uzun yıllar kullanma düşüncesiyle alacağınızdan dolayı evliyseniz veya evlenecekseniz şehir dışına çıkmanız durumunda eşyalarınız için aracın iç hacmi çok önemlidir. Şehir içi kullanmak düşüncesiyle alıyor olabilirsiniz fakat tatile pikniğe gideceğiniz zaman sizi mağdur etmeyecek araçları tercih etmenizde fayda var.

- Hepimizin bildiği üzere motorlu taşıtlar için MTV adı altında motorlu taşıtlar vergisi alınmaktadır. Sizde alacağınız aracın motor hacmine göre vergi ödeyeceğinizden dolayı aracın motor hacminin küçük olup torkunun yüksek olmasına dikkat edin motor hacmi küçük olunca aracın çekiş potansiyeli küçük olamayacaktır çekiş gücü torkuyla alakalı durumdur. 

- Çekiş konusuna değinmişken aracınızın motor performansı güçlü olmaması durumunda yaz aylarında şehirlerarası uzak mesafe yol gideceğiniz zaman motor yorgun düşüp hararet yapıp sizi yolda bırakıp ciddi zararlara uğratabilir. Motor hacmi çok küçük araç alacaksanız şehiriçi kullanımı için düşünüp alın.

- Gelelim kulak aşinası olduğunuz aracın yol tutuşuna aracın yol tutuşu tabiri aracın hakimiyetiniz altında olmasıyla alakalıdır. Aracı kullanırken virajlara girdiğiniz zaman araç savrulmaması gerekir. Hızınızın yükselmesi durumunda durmanız gerektiği zaman frene bastığınız zaman aracın savrulmadan durması gibi etkenler yol tutuşunu içine alır. Yol tutuşu ise aracın genellikle ağırlığı ile alakalıdır. Alacağınız araçla şehirlerarası yol gidecekseniz 1300 kilogramdan aşağı araçları almamanızı tavsiye ederiz. Tabi bu ağırlıkta araç diğer hafif araçlara nispeten daha fazla yakıt tüketimi olacaktır. Hayati tehlikenizi en aza indirmek için buna dikkat etmeniz gerekmektedir.

- Araçlar benzin, lpg, mazot,elektirkli araçlar olmak üzere dört farklı yakıt türüne sahiptir. Bunların içerisinden benzinli araç almanız durumunda benzinin fiyatı yüksek olduğu için aracınız km başına yakıt tüketim ücreti fazla olacaktır. Yakıt yönünden tasarruflu araç istiyorsanız benzinli araç alsanız dahi lpg taktırararak kulllanın veya dizel araç alarak tasarruf sağlamış olursunuz. 

- Aracın tasarımına gelince aracın tasarımına dikkat edin biran alırken sizi cezvedip aldıktan sonra keşke şunu alsaydım demeyeceğiniz aracı satın alın. Her marka model aracın ayrı ayrı paketlerde üretilmiş seçenekler sunmaktadır. Bu paketler arasında iç renginden tutun o an farkedemeyeceğiniz kasa farkı dahi olabilir. Aklınızda belirlediğiniz marka model aracın paketleri arasında değerlendirmenizi iyi yapın. 

Yukarıda verdiğimiz hususları okuyunca hepsi aklınızdan geçen hususlar olabilir fakat aracın başına gidince aracın sıfır olmasına aldanıp pişman olmamak için ehliyetaraba.com sayfamıza girerek sıfır araba alırken dikkat edilmesi gerekenler konumuza girerek belirttiğimiz hususlarda pas geçtiğiniz varmı tek tek kontrol edin yukarıda belirtilenler sizin aracı hevesle kullanmanız için olması gereken konulardır. Bu kriterleri sağlayan araç dikkat çekici araç olur satmak istediğiniz zaman alıcısı herzaman hazır olan modeller arasında olur. Size alacağınız yeni aracınızla iyi yolculuklar dileriz.