Direksiyon Sınav Ücreti 2023

2023 yılı direksiyon sınav ücretleri belirlendi. Peki direksiyon harç parası nereye yatırılır, ne kadar yatırılır? Direksiyon harç parasıyla ilgili tüm detaylar bu sayfada.

Direksiyon Sınav Ücreti 2023

 Direksiyon ve yazılı sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığından dolayı sınav ücretlerinin belirlenmesini de Milli Eğitim Bakanlığı yapmaktadır. Bazı sürücü kursları sınav ücretlerinin farklılık gösterdiğini belirterek fazla para talep etmektedir. Daha fazla para ödememek için, bildiğiniz ve güvendiğiniz sürücü kurslarını tercih etmelisiniz. Güncel sınav ücretlerini takip ederek ne kadar yatırmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Günümüzde en çok merak edilen ve araştırılan konulardan bir tanesi olan direksiyon sınav ücreti 2023 yılında ne kadar? Yapılan sınavların ücretlerini sürücü kursu aracılığıyla yatırabileceğiniz gibi bireysel olarak bankanızın mobil uygulaması üzerinden de ödeme yapabilirsiniz. Sürücü kursuna belirtilen ücreti yatırmalarını talep ettiğiniz takdirde sürücü kursu sizden ekstra ufak ücretler alacaktır. Buda sınav ücretini yatıracağından dolayı birnevi komisyon ücreti sayılabilir. 



Direksiyon Harç Ücreti



Direksiyon harç ücretini direksiyon sınavını kazandıktan sonra yatırabilmektesiniz. Direksiyon sınavından başarısız olan adaylar bir sonraki sınava girmek zorundadırlar. Bir sonraki sınav içinde ekstradan ücret ödemeleri gerekecektir. Direksiyon sınavından başarılı olabilmek için, çok sakin olmanız gerekmektedir. Birçok sürücü adayı yapmış olduğu aşırı heyecan sebebiyle sınavdan başarısız olmaktadırlar. Sınavdan başarılı olan adaylar ise devlet tarafından belirlenmiş olan harç ücretini yatırmak zorundadırlar. Sürücü kurslarına harç yatırmayı talep ederseniz, ücret 20 ile 50 TL arasında değişebilir. Bu ücreti ödemek istemiyorsanız bankaya giderek fazla ücret ödemeden kendiniz yatırabilirsiniz. Sürücü kursları ücreti kendinizin yatıracağının zor olacağını ileri sürerek zor gibi göstererek sadece kendilerinin yatırabileceğini söylemektedirler. Bunda ki amaç ise komisyon ücretini alabilmektir. Bu konuya sınavla sorumlu olan bakanlığın müdahale etmesi gerekir nasıl ki ösym ye ait olan sınavların ücretlerini sınava girecek adaylar yatırabilmekte ise bu sınavlara da girecek adaylar sınav ücretlerini kendileri belirlemeleri gerekmektedir. Sürücü kurslarının asıl görevi sadece sınava yönelik eğitim ve direksiyon kursu olmalıdır. Sürücü kursları yeterince fazla para talep edip aldıkları gibi sınav ücreti yatırmaktan dolayı da ekstra ücretler almaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için, daha önce arkadaşınızın gittiği ya da bilip güvendiğiniz kursları tercih etmeye özen gösteriniz. Direksiyon sınavı harç ücretleri aşağıda belirtilmiştir.
 

 

 

ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU DİREKSİYON EĞİTİM DERSİ SINAV YÖNERGESİ (MADDE 10)

Sınavda görev alanların ücretlerinin ödenmesi için Bakanlıkça her yıl ertesi yılın Ocak ayından itibaren uygulanacak olan belirlenen miktarda sınav ücreti alınır. Sınavda görev alacak kursiyerler veya kurs yöneticileri sınav tarihinden 6 gün önce sınav ücretlerini Bakanlıkça belirlenen bir bankada açılan hesaba yatırılır. Liste ve makbuz sürücü kursu tarafından il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilir.

BUNA DA BAKIN: EHLİYET SINAV TARİHLERİ 2023


Direksiyon sınav ücreti hangi bankalara yatırılır ?



Bütün sınavları başarıyla tamamlayan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanırlar. Günümüzde yakın bir zamanda, ehliyet yazılı sınavının kalkacağı konuşulmaktadır. Ehliyet yazılı sınavı kalkarsa sürücü adayları direk olarak direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavından başarılı olan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanacaklardır. Direksiyon sınavında dikkat etmeniz gereken en önemli şey emniyet kemerini takmak ve sinyallerinizi kullanmaktır. Sınav esnasında olabildiğince sakin olmalısınız. Birçok sürücü adayı aşırı heyecan nedeniyle sınavı kazanamamaktadır. Sınavı kazanan sürücü adayları için, sınav ücretinin yatacağı bankayı Milli Eğitim Müdürlüğü belirlemektedir. Bu bankalar genellikle Halkbank veya Ziraat Bankası olmaktadır. Sınav ücretini yatırabileceğiniz bankayı sürücü kursunuz veya il ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz. Siz de ehliyetaraba.com sitesini takip ederek ehliyet almak için her türlü bilgilere ulaşabilirsiniz. Direksiyon sınav ücreti 2023 yılında ne kadar olacak diye merak edenlere özel olarak bu sayfamızı hazırladık. Siz de bu sayfada yer alan bilgileri inceleyerek 2023 yılında direksiyon sınavına girmek için harç ücretini yatırarak direksiyon sınavına girebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 
Ehliyet randevu alma numarası