2023 Ehliyet Harç Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılır

2023 yılı itibariyle ehliyetine kavuşmak isteyen vatandaşlarımız ehliyet için ödenen harç ücretini hangi bankaya yatırabilir? 2023 ehliyet harç ücreti yatırabileceği bankalar aşağıda listelenmiştir.

2023 Ehliyet Harç Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılır

Ehliyet harç ücreti yatırılan bankalar listesine bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Devlet dairelerinde nüfusun artışından dolayı yaşanan yoğunluğu gidermek için randevulu sisteme geçilmiştir. Bu yönetmelikle insanlar uzun sıralar beklemekten kurtulmuş olacaklar. Aynı sistem ehliyet için işlem yapacak vatandaşlarımız içinde geçerlidir. Ehliyet belgesini çıkarmak için yapacağınız ilk işlemlerden birisi öncelikle ehliyet alma hakkınızın oluşmuş olması daha sonrası içinde kartınıza kavuşmak için randevu almaktır. Sınavı kazanarak ilk kez ehliyet belgesi alacak olanlar, ehliyet yenilemek isteyen veya zayi olan ehliyetini yenilemek isteyen bütün vatandaşlar randevu almak zorundadır. Ehliyet randevusu almayan bu işlemler için başvuru yapılamaz. 

Ehliyet Harç Ücreti Hangi Bankaya Yatırılır


Ehliyet alacak vatandaşların yapacakları ödemeler;

İlk kez ehliyet belgesi alacak olan vatandaşlarımız 3 tür ödeme yapmaları gerekmektedir. Bu yapaacakları ödemeler aşağıda listelenmiştir. 

Birincisi ehliyet harç ücretidir. Bu ücret alınacak ehliyet sınıfına göre değişmektedir. Her ehliyet sınıfı için bu ücret değişmektedir.

Değerli kağıt bedeli adı altına alınan ücret ehliyet kart ücreti olarak alınan ücrettir. Bütün ehliyet sınıfları için alınan bu ücret sabittir.

Son olarak alınan ücret  polis yardımlaşma vakfı ücretini sürücü belgesi almak isteyen vatandaşlarımız bu ücreti ödemek zorundadır.
Aşağıda listelenen bankalar ehliyet harçlarını, değerli kağıt bedeli adı altında toplanan kart ücretini ve polis vakfı ücretini yatıracağınız ortak bankalardır.

İlginizi çekebilir: Ehliyet harç ücretleri 2023

2023 Ehliyet Harç Ücreti Hangi Bankaya Yatırılır  

Sadece ehliyet harcı ve değerli kağıt bedelinin yatırılacağı bankalar;

-AKBANK

-AKTİFBANK

-ING BANK

-ŞEKERBANK

-TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI

-KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI

-ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI

-T.C. ZİRAAT BANKASI

-TÜRK EKONOMİ BANKASI

-GARANTİ BANKASI 

-DENİZBANK 

-PTT BANK


Ehliyet Harç Ücretini Yatırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler;
İlk husus yukarıda da belirttiğimiz gibi randevu almaktır. Randevunuzu aldıktan hemen sonra harç ücretini yatırmanız tavsiye edilir. Harç ücretini başvuru yapıp kart talebinde bulunacağınız emniyet biriminden almanız mümkün değildir. Yapılması gereken üç tür ödeyi eksiksiz yapınız tekrar uğraşmamak için. Bu ücretleri yatırırken tamamını tek seferde kabul eden bankaları seçiniz. Ayrı ayrı uğraşıp zaman kaybetmeyiniz. Son olarak başvurunuzu yaparken makbuzlarınızı yanınızda bulundurunuz. Makbuzların altında ödediğinize dair tahsil edilmiştir kaşesi olmalıdır. Bu sayfadaki bilgiler sayesinde ehliyet harç ücreti yatırılan bankalar listesine ulaşabilir, ehliyet harcınızı yatırarak yeni ehliyetinizi alabilir ve siz de sürücü olmaya hak kazanabilirsiniz.