Bursa Ehliyet Fiyatları 2020

Sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalıştıklarından dolayı sürücü kurslarına belirlenen taban fiyat uygulaması vardır. Sürücü kursları bu fiyat tarifesine uymak zorundadır fakat fiyatlarda hala pazarlığa tabi olarak değişiklik göstermesinin sebebi verilecek olan eğitimden kısıtlanmaktadır. Bursa için belirlenen Bursa ehliyet fiyatları 2020 yılında uygulanacak fiyat tarifesi aşağıdaki gibidir.

Bursa Ehliyet Fiyatları 2020

 

Araç kullanmak için zorunlu olması gereken sürücü belgesi trafikte bütün motorlu taşıtlar için geçerlidir. Farklı sınıflara göre ehliyet sınıfları kullanacağınız araca göre değişmektedir. Sürücü belgesi sahibi olmak istiyorsanız zorunlu olan sürücü kursuna yazılmanız gerekmektedir. Sürücü kursu haricinde bireysel başvuru yapmanız mümkün değildir. Sürücü belgesine yazıldıktan sonra başarılı olmanız durumunda sürücü belgesi sahibi olup trafiğe çıkabilirsiniz. Sürücü kursları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim Kurumları olarak geçmektedir. Bursa ehliyet fiyatları yılında MEB tarafından belirlenen fiyat tarifesine göre aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Bursa Ehliyet Fiyatları 2020

Sürücü kursları yıl sonunda toplanan komisyonla beraber fiyat belirlemektedir. Fakat bu uygulanan fiyatlar sürücü kursları arasında rekabeti düşürdüğünden dolayı sürücü kursları bu fiyatlardan daha uygun fiyatlarla rakiplerinden daha fazla kayıt almayı hedeflemektedir. Fiyatları daha uyguna çekebilmek için eğitimlerden veya deneyimli personel çalıştırmak yerine daha deneyimsiz personeller çalıştırarak masraftan kısarak fiyatı düşürmektedir. Direksiyon eğitimi konusunda deneyiminiz yoksa iyi bir eğitim almak istiyorsanız taban fiyat uygulamasına uyan sürücü kurslarına kayıt yaptırarak daha iyi bir eğitim alabilirsiniz.




Ehliyet Almak için Gerekli Evraklar

- Kimlik fotokopisi

- 4 adet biyometrik resim

- Diploma, öğrenci belgesi, mezuniyet belgesi veya tasdikname

- Ehliyet almasına engel olmayacağına dair sağlık raporu( Aile hekiminden alınabilir)

- Adli sicil kaydı ( sabıka kaydı) E devletten alınması yeterlidir. 


Yukarıda yer alan bilgiler Bursa ehliyet fiyatları 2020 yılında araştırma yapan vatandaşlarımız için hazırlanmıştır. Bursa B sınıfı ehliyet fiyatları toplamda 2755 TL' dir sürücü kursuyla yapacağınız ufak pazarlıklarla daha uyguna alabilirsiniz. Mevcut bilgiler il merkezlerinin yanısıra ilçeler içinde geçerlidir. Bursa osmangazi ehliyet fiyatları, Bursa yıldırım ehliyet fiyatları, Bursa nilüfer ehliyet fiyatları yılında aynı fiyat tarifesine uymaktadırlar. Kayıt yaptırırken sürücü kursları araştırmanızda karşılaştırma yaparken alacağınız direksiyon ders saatlerini öğrenerek karşılaştırma yapınız