Ehliyet Sınavında Kaç Soru Var Ehliyet Soruları 2023 (YENİ SİSTEM GÜNCEL)

Ehliyet almak isteyen bir çok kişi ehliyet sınavında kaç soru var 2023 yılında diye merak etmektedir. Yeni yönetmeliklere göre ehliyet sınavı soru adeti ve sınavla ilgili öğrenmeniz gereken şeyler bu sayfada.

Ehliyet Sınavında Kaç Soru Var Ehliyet Soruları 2023 (YENİ SİSTEM GÜNCEL)

Ehliyet sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirli aralıklarla düzenlenmektedir. Ehliyet sınavında kaç soru var diye merak edenler için bu sayfamızı hazırladık. Bir kişinin ehliyet alabilmesi için ilgili şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Eğer sizde yeni bir ehliyet sahibi olmak istiyorsanız sınavdan önce ehliyet sınav sorularını çözebilir ve ehliyet sınavında daha başarılı olabilirsiniz. İşte ehliyet sınavı geçme notu ve ehliyet sınavında kaç sorunun olduğu hakkında doğru bilgiler.

Ehliyet Sınavında Kaç Soru Var 2023

Ehliyet sınavında "M, A, A1, A2, B, B1, D1, D, C1, C ve F" ehliyet sınıfı sahibi olmak isteyen adaylar 2023 yılında sınavda 23 Trafik, 6 Trafik Adabı, 12 İlk Yardım, 9 Araç Tekniği ve toplamda 50 soru sorulacaktır. Yılın belirli dönemlerinde yapılan bu sınavlara katılabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirmiş sürücü kurslarına kayıt olmanız gerekmektedir. Bu sınavlarda başarılı olabilmek için de en az 35 doğru yanıt vermeniz gerekiyor. Ehliyet sınavı geçer notu 70 olarak belirlenmiştir ve her sorunun doğru yanıtı 2 puandır. 2016 yılından sonraki yasaya göre Trafik Adabı dersi eklenmiştir. Trafik adabında toplamda 6 soru sorulmaktadır. 2016 yılında da Trafik Adabı ile alakalı soruların çıkmasına devam edilmektedir. 

Tıkla Öğren: Ehliyet Sınav Tarihleri 2023


Yukarıdaki bilgilerden anlaşıldığı gibi ehliyet sınavında 60 dakika içerisinde 50 soruyu yanıtlamanız gerekmektedir. Bu sınavda yanlışlar doğruyu götürmez yani yanlış yaptıklarınız doğru yanıtlarınız etkilemez. Ehliyet sınav soruları kısa ve anlaşılır olduğundan dolayı eğer önceden sınava hazırlıklı giderseniz bu süre size fazla bile gelecektir. Ehliyet sınavında kaç soru var 2023 yılında diye araştırma yapan ve merak eden kişilere bu sayfamızı hazırladık. İsterseniz sitemiz üzerinden ehliyet sınavında çıkmış sorulara göz atabilir yada bilgi verici makaleleri okuyabilirsiniz.

Ehliyet Sınav Soruları Tıkla Çöz !