Ehliyet Sınavında Yanlışlar Doğruyu Götürüyor Mu 2023 Yeni Yasa

Yeni ehliyet almak isteyenler ehliyet sınavında yanlışlar doğruyu götürür mü diye merak etmektedir. İşte bir çok kişinin aklına takılan bu sorunun yanıtını haber detayımızda detaylı olarak anlattık.

Ehliyet Sınavında Yanlışlar Doğruyu Götürüyor Mu 2023 Yeni Yasa

Türkiye'de her yıl belirli aralıklarla yapılan ehliyet sınavlarına yüz binlerce aday katılmaktadır. Yeni ehliyet sahibi olup araç kullanmak isteyen kişiler sürücü kurslarına kayıt yaptırdıktan sonra ehliyet sınavına girerler. Sınavda başarılı olmaları için gereken net sayılarını ve sınavda geçerli olan kuralları sizler için araştırdık. İlk sınavda başarısız olan aday sınav ücretini yatırdıktan sonra yine diğer sınavlara katılabilir. Bir çok kişi ehliyet sınavında yanlışlar doğruyu götürür mü diye merak etmektedir, sizler için araştırdık ve bu sayfamızı hazırladık.

Ehliyet Sınavında Yanlış Doğruyu Götürür Mü?

Ehliyet sınavlarında toplamda 50 test soruru sorulmaktadır. Her soruda 4 seçenek bulunmakta ve 1 doğru aranmaktadır. Ehliyet sınavlarında başarılı olmak isteyenler en az 35 doğru yanıt vermeli ve akabinde 70 puana ulaşmalıdır, her sorunun doğru yanıtı ise 2 puan olarak sayılmaktadır. Ehliyet sınavında sürücü adaylarının vermiş olduğu yanlış cevaplar için doğruları silinmez yani 50 sorudan 35 doğru 15 yanlış yapılmış olması yanlış yanıtlar doğru yanıtlardan silmeyeceği için sürücü adayı sınavda başarılı sayılacaktır.

Ehliyet Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır?

MTSKS, karayollarında seyreden araçları kullanacak kişilere yönelik olarak yapılacak sınav elektronik ortamda yapılmaktadır. Ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığı (Meb) tarafından sınav yapılacağı bölgenin başvuru yoğunluğuna göre yılın hergünü de yapılabilmektedir. Sürücü belgesi almak isteyen kursiyerler yazılı sınavda başarılı olmaları duurmunda direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Sürücü adayları ilk olarak sürücü kurslarına kayıt olarak direksiyon ve sınav derslerini almakla yükümlüdür. Sınıf artırmak isteyen sürücüler ise teorik sınavdan muaf tutularak direk olarak direksiyon sınavına alınırlar. 2023 yılındaki ehliyet sınav tarihlerini öğrenmek için ehliyet sınav tarihleri sayfasına göz atabilirsiniz.

Ehliyet Sınavı Kaç Soru Sorulur?

Ehliyet sınavında toplamda 50 soru sorulmaktadır. Bu sorulardan geçer notu alabilmek için adayın en az 35 doğru yanıt vermesi ve 70 puan üstü alması gerekmektedir. Ehliyet sınav süresi 45 dakika olarak belirlenmiştir. Ehliyet sınavında başarı yakalamayan adaylar sınava en fazla 4 defa girebilir. Dört hakkında kullanılması sonucunda başarısız olan adaylar tekrardan kayıt yaptırmak zorundadır. Bu sayfamızda ehliyet sınavı yanlış doğruyu götürür mü cevabını verdik. Ayrıca bir kaç da ehliyet sınavı hakkında temel bilgileri sizlere sunduk, sosyal medya hesabımızdan bizleri takip ederek sınava daha etkili şekilde hazırlanabilirsiniz.

Çıkması Muhtemel Ehliyet Sınav Sorularına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Herkese sınavlarda başarılar dileriz.