Araç Cam Filmi Muayeneden Geçer Mi

Otomobil kullanıcıları tarafından araçlara sonradan uygulanan cam filmleri birçok vatandaş tarafından muayene konusunda korku odağı olmuştur. Haberimizin devamında cam filminin muayene koşulları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Araç Cam Filmi Muayeneden Geçer Mi

Cam filmleri her ne kadar sevilerek araçlara uygulansada birçok kişi tarafından ilgi odağı olan konunun başında araçlara uygulanan cam filmi muayneden geçermi sorusu gelmektedir. Yasal sürecin yeniden düzenlenmesinin ardından cam filmi hakkında kesin ve net yollara ulaşılmıştır. Legal veya illegal durumlar taşıyan cam filmleri belirli periyotlar içerisinde yasal olarak sayılsada belirlenen periyotlar dışında cezalı yani illegal duruma düşürebilir. Bu periyotlar Kanun gereğince düzenlenmiş olup periyotları ihlal etmeme durumunda muaynede engel olarak sayılmamaktadır.

Araç Cam Filmi Muayeneden Geçer Mi?

Her ne kadar dışarıdan bakılması durumunda aracın içi görülmemesi veya güneşten  gelen zararlı ışınlardan korunmak amacıyla yapılsada birçok kullanıcı tarafından araca dış güzellik katmak amacıyla yapılmaktadır . Çokça tercih edilen r43 cam filmi  trafikte ve muayene istasyonunda engel teşkil etmemektedir. Herhangi yasak teşkil etmezken görüşün engellenmediği ve dışardan bakılınca araç içi sorunusuz görüldüğü bilinmektedir. Yani 1 ve 2 numaralı cam filmleri tercih odağındadır. 1 numaralı cam filmi   %85 geçirgenlik sağlarken sürücü kısmından rahat bir görüş açısı sunmaktadır . 2 numaralı cam filmi de %75  geçirgenlik ile üst sınıfta kalmayı başarabiliyor. Diğer cam filmlerinin kullanılması engel teşikil etmektedir. Tabiki araç muaynesinde TüvTürk şartlarıda göz önünde bulundurulmalıdır.

Hangi Cam Filmi Serbest mi ?

İnternet üzerinden randevu alınarak işlev sürdüren muayne istasyonları gerekli ölçümden sonra muayene başlar. Cam filmlerinde AİTM onayı verilmiş olması gerekirken cam filminin aracın içinden de yapılıp yapılmadığına bakılır. Cam filmlerinde kalınlığına bakıldığında ise araç muaynesinde en yüksek 80 um olmalıdır. %98 UV ışık emmeli  yapıda olması en yüksek özellik arasındadır. Arka camda ise geçirgenlik durumu %20  sınırının alt veya üst kademeside göz önünde tutulur. R43 cam filmi  trafikte serbest tutulan cam filmidir. Hafif ve ağır kusur olarak da anlamlandırılan cam filmleri hafif kusurda sorun teşkil etmezken ağır kusurda engel durumuna düşürebilmektedir.