E Devlet Şifresi Kaç Yaşında Alınır E Devlet Şifresi Yenileme 2023 Güncel

Gün geçtikçe artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayatımızın bir parçası olan e-Devlet uygulamasını kullanmak için şifre ve TC kimlik numaranız olması gerekir. E-Devlet şifresi kaç yaşında alınır? E-Devlet şifresi nasıl alınır? Bütün detaylarıyla anlatılmıştır.

E Devlet Şifresi Kaç Yaşında Alınır E Devlet Şifresi Yenileme 2023 Güncel

Kamu kurum ve kuruluşlarından yapılmak istenilen birçok işlem için ilgili olduğu birime gitmeden işlem yapma olanağı sağlayan e-Devlet uygulaması hayatı kolaylaştıran devrim niteliğinde uygulama olmuştur. Bu uygulama sayesinde sadece işlem yapmak için değil adınıza olan bütün işlemlerin takibini bu uygulama sayesinde yapabilirsiniz. Yaşı şifre almaya uygun olan her birey şifresini alarak bir ömür hayatını kolaylaştıracak şekilde kullanabilir. Şifre almak isteyen vatandaşların aklına takılan e-Devlet şifresi kaç yaşında alınır? E-Devlet şifresi nasıl alınır? Ve bütün merak ettiğiniz bütün soruların cevabı haberimizin devamında.

E-Devlet Şifresi Kaç Yaşında Alınır?

15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şifre alma işlemleri için e-Devlet şifresi almaya yetkili olduğuna dair ibare bulunan vekalet aracılığıyla, şahsen veya mahkeme kararıyla kendisine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla PTT merkez müdürlüklerine veya yetkili şubelere başvurarak şifre alma işlemini gerçekleştirebilirler.

E-Devlet Şifresi İnternetten Alınır Mı?

E-Devlet uygulaması üzerinden yapılan işlemler direkt olarak kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla adınıza yapıldığı yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiği için ilk defa şifre alacak vatandaşlar internetten online olarak başvurarak şifre alma işlemi yapamazlar.

Şifre almış fakat şifresini unutan vatandaşlar şifre sıfırlama işlemi yapabilmektedir. Fakat yeni şifre sadece daha önce kaydettiğiniz onaylı telefon numarasına veya onaylı e posta adresine gelen doğrulama kodu üzerinden şifre sıfırlama işlemi yapabilmektedirler.

E-Devlet Şifresi Kaç Yıl Geçerli?

Almış olduğunuz e-Devlet şifresi için şifre değişme uyarısı güvenlik açısından belirli aralıklarda uygulamaya girmek istediğiniz zaman bildirim olarak gelmektedir. İsterseniz eski şifrenizle devam edebilir veya şifre değiştirme talebinde bulunarak yeni şifre belirleyebilirsiniz. Şifre değiştirme işlemi sürekli olarak zorunlu değildir. Dilerseniz aynı şifreyi yıllarca kullanabilirsiniz.

E- Devlet Şifresi Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Günü zaman günün yoğunlugu ve sıkıntılardan dolayı bazı şeyleri unutabiliyoruz bunun başında şahsi yerlere girişte koyduğumuz şifrelerimiz geliyor. E-Devlet üzerinden her türlü işlerimizi halledebiliyor, borçlarımızı ve çogu belgelerimizi burada sağlayabiliyoruz bu yüzden E-Devlet bize günlük zamanızda kolaylıklar sağlıyor peki E-Devlet şifremizi unutma durumumuzda ne yapmamız gerekmektedir. E- Devlet üzerinden giriş yapıldıktan sonra E-Devlet parolamı unuttum dedikten sonra sizden bazı bilgiler isteniyor bunun T.C Kimlik kartınızın yanınızda bulunması gerekmektir. Bilgileri girdikten sonra sisteme kayıtlı olan telefon numaranıza yeni şifreniz gönderiliyor ve işlemi tamamlamış bulunuyorsunuz.

E-Devlet Şifresi İçin Yıllık Ücret Ödemek Gerekiyor mu?

E-Devlet şifresi almış olan vatandaşlar uygulama kullanımı için herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu değildir. Sadece ilk defa şifre almak isteyen veya şifresini unutan şifre değişikliği için PTT merkez veya yetkili birimlere başvuran vatandaşlar ücret ödemektedirler.