HGS Bakiye Yükleme 2023

HGS diğer adıyla Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinmektedir. Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu vardır. HGS bakiye yükleme 2023 bütün detaylarıyla haberimizin devamında anlatılmıştır.

HGS Bakiye Yükleme 2023

HGS uzun ismiyle Hızlı Geçiş Sistemi yaz dönemiyle birlikte otomobil satışlarının hızlanması ve  Temmuz tarihi itibariyle şehirler arası seyehat kısıtlamalarının kalkmasıyla son zamanlarda merak edilen konuların başında gelmektedir. Günümüzde birçok kişi HGS nereden alınır, nasıl alınır? HGS bakiye yükleme 2023 konusunu araştırmaktadır. İşte detaylar.

HGS Bakiye Yükleme 2023

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), ilk olarak 17.09.2023 tarihinde İzmir, Aydın otoyolu, İzmir-Çeşme otoyolu, Boğaz köprüleri, Avrupa otoyolu, Anadolu otoyolu ve Niğde-Mersin-Şanlıurfa otoyollarındaki ücret toplama istasyonlarında PTT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan bir sistemdir. HGS, köprü ve otoyollarda geçiş ücretlerinin hızlı bir şekilde ödenmesini sağlamaya yönelik özel bir uygulamadır. HGS bakiye yükleme 2023 HGS bakiye yüklemi işlemi için PTT şubeleri haricinde bankalardan, bankaların internet ve cep şubelerinden, anlaşmalı noktalardan yapmak mümkündür. HGS ürün satış ve bakiye yükleme işlemleri için PTT işyerlerinin yanı sıra anlaşmalı GSM şirketleri, anlaşmalı bayilikler, anlaşmalı petrol şirketleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilir. PTT tarafından yol güzergahlarına kurulan satış noktaları ve bakiye yükleme noktaları ise şu şekildedir:

1- Niğde-Şanlıurfa otoyolunda: Adana batı, Adana doğu, İskenderun, Gaziantep batı, Şanlıurfa, Mersin istasyonları,

2- Ankara-Edirne otoyolunda: Akıncı, Edirne, Çorlu, Babaeski, Adapazarı, Gerede, Çamlıca, Boğaziçi köprüsü,

3- Gebze, Dilovası, Kandıra, FSM köprüsü, Kınalı, Hadımköy, Avcılar, Mahmutbet istasyonları,

4- İzmir-Aydın-Çeşme otoyolu: Aydın, Belevi, Çeşme, Germencik, Işıkkent, Narlıdere istasyonları.

HGS Ücreti Ne Kadar 2023

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), ücretinin ne kadar olduğu ise büyük bir merak konusudur. HGS ücreti ne kadar 2023 PTT işyerleri tarafından satılmakta olan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 12,5 TL, kart tipi etiket bedeli ise 25 TL' dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye' de yüklemeleri gerekmektedir. Anlaşmalı bankaların is HGS ürünleri için farklı fiyatlar bulunmaktadır. Çalıştığınız bankanın ürün ve hizmet ücretleri bölümünden bulabilirsiniz. Bazı bankalar ise müşterilerine HGS kart ve etiketini ücretsiz olarak sunmaktadır. Ücretsiz HGS kartı için müşterisi olduğunuz banka ile görüşebilir ve uygulamanın geçerli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 

HGS Anlaşmalı Bankalar 

HGS bakiye yükleme işlemini gerçekleştirebilmeniz için, bankanızın mutlaka anlaşması bulunması gerekiyor. HGS anlaşmalı bankalar aşağıda belirtilmiştir.

1- GARANTİ,

2- İŞ BANKASI,

3- ALBARAKATÜRK,

4- KUVEYTTÜRK,

5- TEB,

6- YAPI KREDİ,

7- DENİZBANK,

8- HALK BANKASI,

9- VAKIFBANK,

10- AKBANK,

11- TÜRKİYE FİNANS,

12- ZİRAAT BANKASI

13- FİNANSBANK

HGS ile anlaşması bulunan bankalar yukarıda belirtilmiştir. Eğer bu bankalardan birisini kullanıyorsanız, mobil uygulaması ile kolayca HGS bakiyesi yükleyebilirsiniz.

HGS Anlaşmalı Petrol İstasyonları 

1- SHELL,

2- BP,

3- PETROL OFİSİ,

4- TPPD,

5- OPET,

6- TOTAL Yetkili İstasyonları.

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN --- TIKLA !

HGS Ürünü Almak İçin Hangi Belgeler Gerekiyor?

Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokopisiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir.

Bankadan HGS Nasıl Yüklenir?

HGS yüklemenin bir diğer yoluda bankalardır. HGS abonesi olanlar bankalardan bakiye yükleme işlemi gerçekleştirebilir. HGS bakiyesi bittiği anda anında kullandıkları bankanın internet şubesine girerek hızlı bir şekilde bakiye yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca otomatik yükleme seçeneği ile belirli tarih aralığında hesaba otomatik HGS bakiyesi yükleyebilirsiniz. Çoğu banka HGS bakiyesi bittiği anda otomatik olarak kredi kartından ya da hesabınızdan para yüklemesi yapar ve sorunsuz bir şekilde bu işlem sağlanır. Bu şekilde olunca HGS geçiş ihlali cezası almamış olursunuz. Bunun için banka ile görüşüp otomatik ödeme için onay vermeniz gerekiyor.

HGS Ceza Sorgulama 2023

Araçlarda HGS sistemi bulunmadığı zaman, ücretli yollardan geçiş yapıldığında cezalı duruma düşülür. Bu durum geçiş ihlali olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda HGS içerisinde yeterli bir bakiye bulunmadığı zamanlarda, geçiş ihlali yapılmış olur. Böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız veye emin değilseniz sorgulama yapabilirsiniz. 

HGS CEZA SORGULAMASI İÇİN ---- TIKLA!

HGS Geçiş Sorgulama 2023

HGS sistemi gelişmiş bir uygulama olduğu için, birçok imkan sağlıyor. Hangi tarihte ve hangi saatte nereden geçtiğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. HGS sistemi otomatik olarak tüm geçişleri kayıt altına alıyor. Siz de bu sisteme giriş yaparak hangi ücretli yollardan ne zaman geçtiğinizi öğrenebilirsiniz. HGS adı altında bulunan tüm bilgileriniz aşağıda belirtilen linkte bulunuyor. Kişisel bilgilerinizi girerek, geçiş yaptığınız noktaları kolayca görebilirsiniz. HGS tüm tarihteki geçişleri ve ne kadar ücret ödendiğini sizlere bu sistem üzerinden göstermektedir. Ne kadar bir ödeme yaptığınızı veya aylık olarak hesaplama yapmak istediğinizde bu siteye giriş yaparak tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

HGS GEÇİŞ SORGULAMASI İÇİN ---- TIKLA!

2023 HGS Ücreti Köprülere Göre Ne Kadardır?

2023 yılında HGS ödemeleri köprü ve otoyollara göre farklılık göstermektedir. HGS ödemesi için belirtilen detaylar ise şu şekildedir:

* Otomobillerin birinci ve ikinci köprülerden geçmesi halinde ücreti 13,25 TL' dir. Aynı köprü üzerinden hafif ticari araçların geçme ücreti 17,00 TL' dir. Motosikletler için HGS ücreti ise 5,25 TL' dir.

Osmangazi köprüsünü kullanan araçların ödemeleri ise daha farklıdır. Osmangazi köprüsünden HGS geçiş ücretleri şu şekildedir:

1- Otomobiller için 147,50 TL,

2- Hafif ticari araçlar için 236,00 TL,

3- 3. sınıf olarak gruplandırılan araçlar için 280,00 TL,

4- 4. sınıf araçları için 371,50 TL,

5- Son olarak 5. Sınıf araçlar içinse 468,50 TL ödeme ücretinde bulunmaktadır. 

HGS Geçiş İhlali Nasıl Yapılır?

Yeterli bakiyesi olmayan araçların köprü veya otoyol geçişlerinde HGS geçiş ihlalinde bulunması mümkündür. Böyle bir durumda köprü ücretlerinin dört katı bir ceza sürücülere uygulanır. Dört katı olan cezanın ödenmesini istemeyen ilgili kişilerin 15 gün içinde bakiye yüklemesi halinde ceza ödemesine gerek yoktur. 

HGS Geçiş İhlali Nasıl Sorgulanabilir?

HGS geçiş ihlali sorgulama PTT veya e-devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. PTT üzerinden geçiş ihlali sorgulamak isteyen kişiler HGS' nin kendi web sitesine yönlendirme alacaklardır. Araç plakasının girilmesi ve sorgulama butonuna basılması ile HGS geçiş ihlali sorgulaması yapılabilmektedir. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen kişilerin ise sisteme giriş bilgileri ile girdikten sonra "HGS İhlal Sorgulama" yazarak işlemlerini yapması mümkündür. Aynı zamanda geçiş ihlali sorgulaması için özel otoyolların ve köprü işletmelerinin web sitelerini ziyaret ederek yapabilme şansı bulunmaktadır. 

HGS Etiketi Nasıl İptal Edilir?

Araç sahiplerinin araçlarını satması halinde HGS etiketi iptalinde bulunmak istemesi mümkündür. Bu durumda ilgiki kişilerin PTT veya anlaşmalı olunan bankadan iptal işlemleri için görülmesi gerekir. Aracın arka camında yer alan HGS etiketi sökülmelidir. Yeni bir araç alan kişilerin eski araçlarında bulunan HGS bakiyeleri ise yeni etiketi aktarabilmektedir. HGS etiketinin iptal edilmesinden önce plaka güncellemesi yapılmalıdır. Araç sahiplerinin yeni bir araç alması veya yeni bir etiket alması halinde 2023 HGS ücreti için gerekli ödemeyi yapması gerekir. Ödemelerin ardından bakiyeler kontrol edilerek geçişlerde sorun yaşanması engellenmektedir.

Yabancı Plakalı Araçlar İçin HGS

Yabancı plakalı araçlar' da ücretli karayolundan geçiş yapmaları halinde, Geçiş Ücretleri Tarifesine göre ücret ödemek zorundadırlar. Bunun için yurtdışı plakalı araç sahiplerinin geçici olarak ülkeye giriş çıkış yapsa dahi geçiş ücretini ödemek için ödeme sistemlerinden herhangi birinin abonesı olması ve kullanılabilir durumda yeterli bakiyesi olması gerekir. Bunun için gümrükten giriş yaptıktan sonra en yakın PTT şubesi veya ilgili işlem yapan banka şubelerinden HGS satın alınmalıdır. Yabancı plakalı araçların ülkeye girişleri sırasında HGS ya da OGS sistemlerinden birine abone olarak açılacak hesap üzerinden geçiş ücreti ödemeleri gerekir. Gümrük girişinde, abonelik sırasında yabancı plakalı aracın ödenmemiş geçiş borcu ile idari para cezası çıkarsa PTT veya ilgili bankalar aracılığıyla ödenebilir. Yabancı plakalı araç sürücüsünün, geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yaptığı tespit edilmesi halinde ise ilgili kanun maddesi gereğince giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretine ek olarak, bu geçiş ücretinin 10 katı tutarında idari para cezası verilir. Ancak, ödemesi geçiş tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenmesi gereken tutar ödenirse idari para cezası uygulanmaz. Köprü ve otoyollarından geçiş ücretini ödemeden geçiş yapan yabancı plakalı araçların geçiş ücreti ve varsa buna bağlı idari para cezaları tahsilatı öncelikli olarak ülke içindeki yol kenarı denetim istasyonlarında gerçekleştirilir. Buralarda ödeme ve ceza tahsilatı yapılamayan ve ülkeden ayrılmak için sınır kapısına gelen yabancı plakalı araçların geçiş ücreti veya buna bağlı idari para cezaları kontrol edilir. Borç görünmesi halinde tahsilat gerçekleşmeden araçların ülkeyi terk etmesine Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca izin verilmez.

Ehliyet araba ekibi olarak, internetteki bilgi kirliliğini önleyerek en yeni ve güncel bilgileri siz değerli kullanıcılarımıza ücretsiz olarak sunuyor. Bugün ki yazımızı inceleyerek HGS bakiye yükleme 2023 konusu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.