Hostes Nasıl Olunur Hostes Maaşları 2023

Günümüzde hosteslik mesleğine büyük bir ilgi duyulmaktadır. Hostes nasıl olunur ? Hostes maaşları 2023 bütün detaylarıyla haberimizin devamında anlatılmıştır.

Hostes Nasıl Olunur Hostes Maaşları 2023

Günümüzde en çok kullanılan ulaşım aracı uçaklardır. Uçaklarda yolcular ile ilgilenmek gerektiği zaman onlara yardımcı olmak hosteslerin görevidir. Hosteslik mesleğine günümüzde oldukça büyük ilgi gösterilmektedir. Ama bu meslek genel itibari ile oldukça zorlu ve stresli bir meslektir. Hostes olmak isteyen kişide aranan bazı şartlar bulunmaktadır. Öncelikle hostes olacak kişinin herhangi seyahat yasağı bulunmaması gerekir. Herhangi ciddi hastalığı olan yada seyahat engeli bulunan kişiler hostes olarak görev yapamazlar. Günümüzde ulaşım aracı olarak en çok uçaklar tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise uçak yolculuğunun oldukça hızlı ve güvenli olmasıdır. Ulaşım yükünün birçoğunu karşılayan uçaklarda hosteslere büyük görevler düşmektedir. Herhangi bir olumsuz durum olur ise anında tespit ederek gerekli yere bildirmesi önemlidir. Uçakta fenalaşan bir yolcu olur ise anında tespit edilerek gereken önlemleri alması gerekir. Ayrıca hostes uçuş hakkında gereken bilgilendirmeleri' de yapmaktadır. Günümüzde en çok tercih edilen mesleklerden olan hosteslerin maaşları oldukça merak edilen konular arasındadır. Hostes nasıl olunur ve hostes maaşları bütün detaylarıyla haberimizin devamında anlatılmıştır.

Hostes Nasıl Olunur ? Hostes Maaşları 2023

Dünyada en çok kullanılan seyahat aracı olarak uçaklar kullanılmaktadır. Uçakların tercih edilmesinin en büyük sebebi ise hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlamasıdır. Uçaktaki yolcuları bilgilendirme ve onlarla ilgilenme görevini hostesler üstlenmektedir. Hostes olmak isteyen kişinin gereken şartları taşıyor olması gerekir. Hostes olmak isteyen kişide aranan ilk şart herhangi seyahat engelinin olup olmadığıdır. Uçuş engeli olan kişiler hostes olamazlar, çünkü hostesler sürekli olarak uçuş gerçekleştirdikleri için sağlık durumları oldukça önemlidir. Gereken şartlara ve standartlara uygun olan herkes hostes olmaya hak kazanır. Hostes nasıl olunur, hostes olmak isteyenlere eğitim veren ücretli eğitim kursları bulunmaktadır. Bu kurslara başvuru yapıp başarılı olan herkes hostes olmaya hak kazanabilir. Hostes almak isteyen belirli şirketlerde hosteslik eğitimi vermektedir. Türk Hava Yolları (THY) hostes almak istediği zaman iş ilanı verir. Aradığı standartlara uygun olanlara özel hosteslik dersleri vererek hostes alımını gerçekleştirir. Eğitime katılarak başarılı olan adaylar hostes olma hakkına sahip olacaklardır. Hostes maaşları 2023, hostes maaşları deneyim ve tecrübeye dayalı olarak değişiklik gösterebilir. Günümüzde en düşük hostes maaşı 20.000 TL ve en yüksek hostes maaşı 28.800 TL olarak belirlenmiştir. Hostes olacak kişinin sabırlı ve öz verili birisi olması oldukça önemlidir. 

Hostes Olma Şartları Nelerdir ?

Hostes olmak isteyenlerin gereken şartları taşıyor olması gerekmektedir. Hostes olmak isteyenlerde aranan şartları aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz.

- Adli sicilinin temiz olması.

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak.

- Bayanlarda aranan boy şartı minimum 1.60' tır.

- Erkeklerde aranan boy şartı minimum 1.70' tir.

- Herhangi hava yolundan suçu olmaması.

- En az lise mezunu olmak.

- İngilizce dilini iyi seviye bilmesi.

- Erkekler için askerlik engelinin bulunmaması.

- Sağlık raporunda herhangi engelinin bulunmaması.

Hostes Olmak İçin Boy Kilo Şartı Kaçtır ?

Hostes olmak isteyen kişilerin gereken bütün şartları taşıyor olması gerekir. Özellikle yabancı dilinin iyi olması oldukça önemlidir. Sağlık raporunda herhangi bir sorun tespit edilen kişiler hostes olma haklarını kaybedeceklerdir. Daha önce bir hava yolu şirketinden disiplinsizlik sebebiyle atılan kişiler bir daha hosteslik yapamazlar. Hostes olmak isteyen kişilerde boy kilo şartı' da bulunmaktadır. Bayan hostes adaylarının boyunun minimum 1.60 olması gerekmektedir. Bayanlarda aranan minimum kilo şartı ise 52 kilodur. Erkek hostes adaylarının ise boyunun minimum 1.70 olması gerekmektedir. Erkeklerde aranan minimum kilo şartı ise 55 olarak belirlenmiştir. Bu şartlara uyan ve gereken standartlara uyan herkes hostes olabilecektir. Yukarıda belirtilmiş olan hosteslik şartlarını taşıyan herkes hostes olabilecektir.