Kimlik Yenileme Randevusu Nasıl Alınır 2023

Günümüzde kimlik yenilemek zorunlu bir hale getirilmiştir. Bütün vatandaşların eski kimliklerini, yenileriyle değiştirmesi gerekiyor. Bugün sizler için kimlik yenileme randevusu nasıl alınır 2023 konusunu araştırıp derledik.

Kimlik Yenileme Randevusu Nasıl Alınır 2023

Eski kimliğimizi yeni kimlikler ile değiştirmemiz oldukça önemlidir. Çünkü yeni kimlikler çipli ve geliştirilmiş olduğu için, aynı zamanda pasaport yerinede geçmektedir. Yeni kimliğin artık her Türk vatandaşında bulunması gerekiyor. Bu nedenle eski kimlik kullanan vatandaşlar kimliklerini yenilemek istiyor. Kimliklerini yenilemek isteyenlerin ise öncelikli olarak, kimlik yenileme randevusu alması gerekiyor. Bugün sizler için kimlik yenileme randevusu nasıl alınır 2023 konusunu araştırıp derledik. İşte detaylar.

Kimlik Yenileme Randevusu Nasıl Alınır 2023

Yeni kimlikler ortaya çıktığından belli artık çoğu yerde kullanmak için yeni kimlikler gerekiyor. Bu sebeple eski kimliği bulunan vatandaşlar ise, eski kimliklerini yenileri ile değiştirmek istiyor. Kimlik yenileme işlemini başarılı bir şekilde yapabilmeniz için, öncelikle bir randevu almanız gerekiyor. Kimlik yenileme randevusu almanın iki yolu bulunmaktadır. Kimlik yenileme randevusu nasıl alınır 2023 internetten arama motoruna giriş yaptıktan sonra "Kimlik yenileme randevu alma" anahtar kelimelerini yazıp daha sonra da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün web sitesine giriş yapmalısınız. Daha sonra ise, "T.C. kimlik kartı" yazan kısıma tıklamalısınız. Gerekli bölümleri doldurarak kimlik yenileme randevunuzu hızlı ve güvenli bir şekilde oluşturabilirsiniz. İkinci bir yöntem ise telefon üzerinden randevu iletişim hattını arayarak yapılmaktadır. Telefonuzdan ALO 199 çağrı hattını arıyarak kimlik yenileme randevusunu hızlıca oluşturabilirsiniz. Yeni kimlik artık pek çok kurum ve işlem için gerekli hale gelmiştir. Ayrıca yeni kimlik kartlarının pasaport yerine geçtiğinide bilmekte fayda var. Yeni kimlikler kullanılmaya başlandığından belli insanlar yeni kimlik için randevu alıyor ve yeni kimliklerine kavuşuyorlar. Ayrıca almış olduğunuz yeni kimliklerin geçerlilik süresi 10 yıldır. Örnek verecek olursak 18.09.2023 tarihinde aldığınız bir kimlik, 18.09.2033 tarihine kadar geçerli olacaktır. Kimlik yenileme ücretini vergi dairesine, Gelir İdaresi Başkanlığına ait internet sitesinden ya da anlaşmalı bankalar ve PTT şubeleri aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Yeni kimlik randevu alma işlemlerini size aşağıda adımlar halinde anlatıyoruz. 

Randevu alabileceğiniz link : https://randevu.nvi.gov.tr/

2. Adım: Aşağıdaki metni okuduktan sonra Kabul Ediyorum seçeneğine tıklamanız gereklidir.

3. Adım: Kendinize ait bilgileri aşağıda gözüken forma doldurduktan sonra Devam Et'e basınız.

4. Adım: Randevu alacağınız il ve ilçeyi seçiniz. Tarihi sonraki aşamalarda seçeceksiniz.

5. Adım: Randevu alacağınız aile bireyleri çıkacaktır. Dilerseniz sadece kendiniz için delerseniz de istediğiniz aile bireyleriniz için randevu alabilirsiniz.

6. Adım: Seçtiğiniz her bir aile bireyi için HES kodunu girmeniz gerekiyor. Buna dair ekran görüntüsü hemen aşağıda bulunuyor. HES kodunu e-devletten sorgulatarak öğrenebilirsiniz.

Kimlik Randevusu Nasıl Sorgulanır?

Kimlik randevu sorgulama işlemi için hemen aşağıda yer alan sayfayı ziyaret etmeniz gerekiyor.

Randevu sorgulamak için link: https://randevu.nvi.gov.tr/appointment/index

Randevu aldığınız resmi sitenin "Randevu Durumu" bölümüne tıklayınız ve gelen formu doğru bir şekilde doldurunuz. Bu formda kimlik bilgileriniz bulunmaktadır. Daha önceden bir randevu alıp almadığınızı sorgulamak için kullanabilirsiniz. Randevu tarihini değiştirmek için "Revize Et" seçeneğini işaretleyiniz. Yani iptal edip, yeniden randevu almanıza gerek yoktur.

* Bu randevuyu iptal edebilir,

* Dilerseniz tarihini değiştirebilirsiniz.

Kimlik Yenileme İçin Gerekli Evraklar

Kimlik yenileme işlemi için bazı evrakların Nüfus Müdürlüğüne giderek götürülmesi gerekiyor. Bu evrakların randevu saatinden önce tamamlanması ve randevu saatine götürülmesi şarttır. Aksi takdirde kimlik yenileme işleminiz gerçekleşmez. Yeni nüfus cüzdanı için gerekli belgeler şunlardır:

* Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi,

* Bir adet biyometrik fotoğraf gereklidir.

Kimlik Değiştirme Ücreti Ne Kadar?

Kimlik yenileme ücretinin randevuya gitmeden önce yatırılması gerekmektedir. Aksi takdirde kimlik yenileme işlemi yapılmaz. Kimlik yenileme ücreti 2023 yılında:

* Kimlik kartının değiştirilmesi nedeniyle 30,00 TL,

* Kimlik kartının kaybı nedeniyle 60,00 TL'dir.

Kimlik Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır?

Kimlik yenileme ücreti 5 şekilde yatırılabilir. Bunlar şu şekildedir:

* Vergi Dairesi Müdürlüklerinden,

* Gelir İdaresi Başkanlığına ait resmi siteden,

* Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden online ödeme yöntemiyle,

* Anlaşmalı bankaların mobil bankacılık uygulamasıyla,

* PTT şubelerinden yatırılabilmektedir.

Ehliyet araba ekibi olarak internetteki bilgi kirliliğini önleyerek, en yeni ve güncel bilgileri siz değerli kullanıcılarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz. Bugün ki yazımızı inceleyerek kimlik yenileme randevusu nasıl alınır 2023 konusu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sitemizi incelemek ve diğer haberleri okumak için TIKLA!