Özel Güvenlik Maaşları 2023

Günümüzde özel güvenlik mesleğine büyük ilgi gösterilmektedir. Özel güvenlik maaşları 2023 bütün detaylarıyla haberimizin devamında anlatılmıştır.

Özel Güvenlik Maaşları 2023

Özel güvenlik mesleği günümüzde birçok kişi tarafından büyük ilgi görmektedir. Silahlı ve silahsız özel güvenlik, son zamanlarda en çok tercih edilen mesleklerden bir tanesi olmuştur. Özel güvenlik olmak isteyen kişiler, öncelikle sağlık raporu almalıdır. Sağlık raporunda özel güvenlik olmaya engeli bulunmuyor ibaresi oldukça önemlidir. Eğer bu mesleği yapmaya herhangi bir engeliniz var ise, özel güvenlik görevlisi olmanız mümkün değildir. Sağlığında problemi bulunmayan kişiler, sertifika vermeye yetkili kurumlara müracaat ederek kayıt yaptırmalıdır. Özel güvenlik maaşları günümüzde birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özel güvenlik maaşları 2023 bütün detaylarıyla haberimizin devamında anlatılmıştır. 

Özel Güvenlik Maaşları 2023

Özel güvenlik görevlisi mesleği son zamanlarda birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise, özel güvenlik görevlilerinin çalışabileceği alanların çok fazla olmasıdır. Özel güvenlik görevlileri bankalar, hastaneler, iş yerleri, siteler, belediyeler, parklar, havalimanları gibi birçok yerde görev almaktadır. Son zamanlarda birçok kişi özel güvenlik maaşlarının ne kadar olduğunu merak etmektedir. Özel güvenlik maaşları 2023 güvenlik maaşları ilk işe başlayanlar ile meslekte senelerini geçirerek kadrolu olan kişiler arasında farklılık göstermektedir. Çalışmaya başladığınız kurumda daha sonra deneyim kazanarak kadroya geçtiğiniz zaman alacağınız maaş miktarıda değişecektir. Göreve ilk başlayan güvenlik elemanları alacakları maaş miktarın üstüne eklenerek alacağı ücret 8.500 TL ile 10.000 TL arasında olacaktır.

Kadrolu Özel Güvenlik Maaşları 2023;

* Devlettte çalışan özel güvenlik amiri maaşı 10.000 TL' ye kadar çıkabilmektedir. 

* Özel güvenlik amirinin maaşı ise 9.500 TL' ye kadar çıkabilmektedir.

* Belediye' de görev yapan özel güvenlik görevlisi maaşı 8.550 TL

* Banka özel güvenlik görevlisi maaşı: 9.350 TL

* Kadrolu özel güvenlik görevlisi maaşı: 9.450 TL

* Okullarda görev yapmakta olan özel güvenlik maaşları TYP programı ile İŞKUR aracılığı ile ve geçici olarak okullarda görev yapan görevliler genellikle asgari ücretin %20' si üzerinde maaş almaktadır. Ortalama net maaşları ise 8.300 TL civarında olmaktadır.

Özel Güvenlik Olma Şartları Neler? TIKLA ÖĞREN !

Özel Güvenlik Görevlileri Ne Kadar Maaş Alıyor?

2023 yılı için geçerli olan özel güvenlik maaşları 8.300 Türk Lirasıdır. Bu rakam genel olarak ortalaması alındığında ve ilden ile ve şirketten şirkete göre değiştiği için, ortalama rakam 9.000 TL ile 10.850 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Özel Güvenlik Görevlisi Maaşı Nasıl Belirlenir?

Özel güvenlik maaşları, kişilerin sektördeki tecrübesi deneyimi ve daha önce görev aldıkları yerlere, devlet memuru ya da özel sektör statüsünde yer almasına ve mezuniyet durumuna göre değişiklik gösterir. Bunlar ile birlikte silahlı veya silahsız güvenlik görevlilerinin maaşları birbirinden farklıdır. Saymış olduğumuz kriterler maaşlar konusunda en belirleyici faktörlerdir. 

Lise Mezunu Özel Güvenlik Maaşları 2023

Güvenlik elemanı olarak çalıştığınız yerlerde lise mezunu olmanız aldığınız maaşın tutarını etkilemeyecektir. Lise mezunu olmanızın tek avantajı silahlı güvenlik görevlisi sertifikası almanızı sağlamasıdır. Maaşların farklılık gösterebilmesi için çalıştığınız yer ve daha önceki tecrübeniz baz alınacaktır.

Devlet Kurumunda Çalışan Özel Güvenlik Maaşları 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan özel güvenlik görevlilerinin maaşları birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Devlet memuru statüsünde yer alan güvenlik görevlileri için başlangıç maaşı 3.550 TL ile 3.800 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak bu durum çalışanın kadrolu olup olmadığına bakılarak değişiklik göstermektedir. 

Silahlı ve Silahsız Güvenlik Görevlisi Maaşları 2023

* Devlette silahsız olarak görev yapan güvenlik görevlisi maaşı 8.350 TL ile 9.600 TL arasında değişmektedir.

* Devlet kurumunda silahlı olarak görev yapan, silahlı güvenlik personeli maaşı 8.650 TL ile 9.900 TL arasında değişmektedir.

Sektörde henüz yeni olan memurun alacağı maaş her zaman diğerlerine göre farklılık gösterir. Çünkü kadrolu olarak başlayacağınız için maaşınız yüksek olacaktır. Devlet kurumlarında özel sektörde olduğu gibi başlangıç maaşı asgari ücretle aynı değildir. 

Silahsız Özel Güvenlik Maaşları 2023

Silahsız güvenlik olarak görev yapan kişilerin, görev yaptıkları yerlerde risk az olduğu için yüksek maaşlar ödenmemektedir. En düşük silahsız net güvenlik maaşları bekar ve çocuğu olmayan kişiler için asgari ücretten az olmamaktadır. Bu kapsamda ödenecek olan ÖGG maaşları işyeri politikasına işe sözleşmesine ve işyerinin özel veya kamu kurumu olmasına bakılarak farklılık göstermektedir. Silahsız güvenlik maaşları kişilerin medeni durumları ve çocuk sayısına göre yükselmektedir. 

Silahlı Özel Güvenlik Maaşları 2023

Genel anlamda bakıldığı zaman sektörde deneyimi olmayan ya da yeni mezun olan kişiler görevlerine silahlı olarak başladıklarında silahsızlara göre daha yüksek maaş almaktadır. Silahlı güvenlik görevlilerinin, görev yaptıkları yer risk grubu içerdiği için alacakları maaşlar bu durumu etkilemektedir. Kamu kurumunda silahlı olarak göreve başlayanların maaşları ortalama oalrak 4.000 TL iken özel güvenlik maaşları 3.600 TL ve üzerindedir. 

Banka Güvenliği Maaşları 2023

Bankalar herkes tarafından bilindiği gibi para üzerine kurulu ve ciddi nakit akışı olan kurumlardır. Bu nedenle bankalarda görev yapacak olan güvenlik görevlisinin silahlı olması şarttır. Silahlı bir personelin ise bankalardan alacağı maaş her bankaya göre değişkenlik gösterir. Bankalarda görev yapmakta olan güvenlik görevlilerinin ortalama olarak maaşları 3.400 TL ile 3600 TL arasında değişmektedir.

Havaalanı Güvenliği Maaşları 2023

Havaalanları toplumun mal ve can güvenliğinin korunmasının gerektiği en önemli yerlerden birisidir. Üstelik havaalanları devlet kadrosunda olduğu için burada görev yapan güvenlik elemanları 3900 TL ile 4100 TL arasında maaş almaktadırlar. Özel sektöre bağlı olan havaalanlarında bu tutar değişiklik gösterir.

Okulda Görev Yapan Özel Güvenlik Maaşları 2023

Okullarda görev yapacak olan özel güvenlik elemanlarının maaşları 2 şey baz alınarak hesaplanmaktadır. İŞKUR programalrı kapsamında görev alan güvenlik görevlilerinin çalıştırılması geçici istihdam olarak adlandırıldığı için geçici olarak istihdam edilen güvenlik görevlilerinin aldıkları net maaş ortalama olarak 3.100 TL ile 3600 TL arasındadır. Diğer hesaplama yöntemi ise bazı durumlarda okullar kendi bünyesinde bulunan elemanları çalıştırmayı tercih ettiğinden dolayı kadrolu olarak görev yapan güvenlik görevlisi maaşları 3.600 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir. 

Hastane Güvenlik Görevlisi Maaşları 2023

Hastanelerde sürekli işçi kadrosunda yer alan güvenlik görevlilerinin maaşları ortalama olarak 4.000 TL civarıdır. Ancak kamu kurumlarında yapılan destekler ile bu tutar daha fazla olabilmektedir. Hastanelerde güvenlik görevlisi olmak isteyen kişiler İŞKUR başvurularını takip ederek başvuru yapabilmektedirler.

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Özel veya resmi kurumlarda çalışabilmek için, ilk olarak bir sertifikanızın olması gerekiyor. Güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerde 18 yaşını doldurmuş olması şartı ve en az lise mezunu olması şartı aranıyor. Mesleklerinde kendilerini geliştirip amir olmak isteyen kişiler ise en az ön lisans mezunu olmalıdır. Adaylar güvenlik sertifikası eğitimini tamamladıktan sonra, yazılı sınava tabi tutulurlar. Yazılı sınavdan başarılı olanlar atış sınavına tabi tutulur. Bütün sınavları başarılı bir şekilde tamamlayan güvenlik adayları sertifika almaya hak kazanırlar. Daha sonra gereken evrakları eksiksiz şekilde hazırlayarak başvuru yapabilir ve güvenlik kimlik kartınızı alabilirsiniz. 

Özel Güvenlik Kartı Ne Zaman Çıkar?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için başvuru yapan kişilerin işlemleri Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Eski dönemlerde kopyalanması çok basit olan kimlik belgelerinin üzerine bazı ilave güvenlik şeritleri eklenerek kopyalanması engellenmiştir. Başvurularınızı valilik üzerinden yaptıysanız güvenlik soruşturması ve arşiv durumundan geçmenizin ardından, adayları hazırlamış olduğu tüm belgeleri valiliğe sunarlar. Bilgi ve belgelerin doğruluğu onaylandıktan sonra Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından verilen onay sonrasında kimlik kartınız basılır. Daha sonra ise adresinize gönderilir. Kimliğin adresinize ulaşması 1 haftayı bulabilir.

Güvenlik Kimlik Kartı İçin Gerekli Belgeler Neler?
* Öncelikle başvuru formunu doldurmalısınız

* Sabıka kaydı

* T.C kimlik belgesi

* Sağlık kurulundan alınan rapor

* Kan grubu kartı

* Öğrenim durumu belgesi

* Temel eğitim sertifikası

* Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu

* Ruhsat harcı makbuzu

Ehliyet araba ekibi olarak, internetteki bilgi kirliliğini önleyerek siz değerli kullanıcılarımıza en güncel ve doğru bilgileri ücretsiz olarak sunmaktayız. Bugün ki yazımızı okuyarak özel güvenlik maaşları 2023 konusu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Sitemizi incelemek ve diğer haberleri okumak için TIKLA!