HGS Yerine OGS den Geçme Cezası 2023

HGS yerine OGS'den geçmek günümüzde bir çok kez yaşanmaktadır. Peki dalgınlığınıza geldi ve HGS yerine OGS'den geçtiniz bu durumda sizi ne gibi yaptırımlar bekliyor cezası nedir hepsi ve daha fazlası haberimizin devamında...

HGS Yerine OGS den Geçme Cezası 2023

Günümüzde pek çok sürücü trafikte uzun süreli araç kullanmaktan veya uykusuzluktan yada bir anlık dalgınlıktan dolayı HGS'den geçmesi gerekirken OGS'den geçmektedir. Karayolları Trafik Kanununun yönetmeliğinde apaçık şekilde belirtilmiştir, ister OGS kullanıcısı olun ister HGS kullanıcısı olun bunun hiç bir önemi yok yanlış gişeden geçtiğiniz takdirde ceza ödemeye mecbursunuz. Eğer ki ceza ödememek istiyorsanız ya dikkatli olup geçmeniz gereken gişeden geçeceksiniz ya da HGS/OGS üyeliğini satın alacaksınız.

 

HGS Yerine OGS'den Geçme Cezası 2023

 

Otoyolda araç kullanırken yanlışlıkla HGS'den geçmeniz gerekirken OGS'den geçerseniz ödemeniz gereken tutarın 11 katı şeklinde bir ceza ödemek zorunda kalacaksınız. Yani geçiş ücreti 10 TL olan bir köprüden geçiş yaptığınızı düşünelim geçmeniz gereken gişeden değil de başka gişeden geçerseniz 20 TL yerine 220 TL ödeyeceksiniz.

Şimdi de bazı köprülerden geçiş ücretlerini ve hangi araçla hangi köprüden geçerseniz ne kadar ücret ödeyeceğinizi liste şeklinde sunacağım.

HGS Geçiş İhlali Sorgulamak İçin Tıklayınız ! ! !

Köprü Geçiş Ücretleri

Öncelikle geçtiğiniz araca ve geçtiğiniz köprüye göre fiyatlar farklılık göstermektedir. Örneğin; 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçtiğinizi varsayalım.

1. Motosiklet ile bu köprüden geçiş yaparsanız geçiş ücreti olarak 9,75 Türk Lirası ödeme yaparsınız.

2. 4 ve 5 akslı her türlü araçlar için bu tutar 58,75 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

3. 6 ve yukarı akslı araçlar için bu tutar 78,25 Türk Lirası Olarak belirlenmiştir.

4. Aks aralığı 3.20 ve 3.20'den büyük olan ukome kararı gereğince geçebilen veya geçemeyen her türlü iki akslı araçlar için belirlenen tutar ise 13,50 Türk Lirası'dır.

5. Aks aralığı 3.20'den küçük olan iki akslı araçlar için belirlenen tutar ise 10,50 Türk Lirası'dır.

6. 3 akslı her türlü araç için ise belirlenen tutar 29,50 Türk Lirası'dır.

Tıkla Öğren : HGS Borcu Olan Araç Muayeneden Geçer mi ? 

OGS Nedir?

OGS Otomatik Geçiş sistemi olarak adlandırılmaktadır. OGS'nin amacı trafiği rahatlatmak sürücülerin otoyollarda hızlıca geçerek gitmek istedikleri yere ulaşmasını kolaylaştırmaktır. OGS yükletmek isteyen sürücü arkadaşlar bu işlemini PTT şubelerinden anlaşmalı bankalardan yada mobil bankacılık sisteminden çok hızlı ve rahat bir şekilde yapabilmektedirler. OGS almak isterseniz eğer telefonunuzdan mobil bankacılığa girerek menü kısmından bu işleminiz vakit kaybetmeden çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Hem OGS Hem HGS Birlikte Kullanılır Mı?

 

Otoyoldan gideceğiniz yere hızlı güvenli ve rahat bir şekilde gidebilmeniz için HGS sistemi ve OGS sistemi işinizi çok büyük ölçüde rahatlatmaktadır. HGS sistemini satın alan sürücüler gidecekleri yere çok hızlı ve rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmektedirler, peki OGS ve HGS sistemini birden satın almak mümkün mü ? Karayolları Trafik Kanununa Göre hem HGS hem de OGS sistemini birlikte alıp kullanmakta herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Yani isteyen sürücüler hem HGS hemde OGS sistemini birlikte alıp kullanabilmektedirler. Bu size ne gibi avantaj sağlayacaktır diyelim ki HGS sistemi çok doluysa OGS sistemi büyük ihtimalle bomboş olur ve rahatlıkla kuyruk sıra beklemeden geçip gidebilirsiniz, yada tam tersi OGS'de aşırı bir kuyruk ve sıra varken HGS boş olur ve rahatlıkla sıra beklemeden geçip gidebilirsiniz.

 

OGS'mi Daha Avantajlı Yoksa HGS'mi Daha Avantajlıdır

Köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan HGS ve OGS sayesinde araçlar durup vakit kaybetmeden rahat bir şekilde gişelerden geçip gidecekleri yere en hızlı şekilde gidebilmektedirler. Trafiği çok önemli bir ölçüde azaltıp rahatlatan bu sistem sayesinde vatandaşlar zaman kaybına uğramıyor ve trafik büyük ölçüde azalıp rahatlamaktadır. Peki HGS ve OGS sistemi ikisinden birini alacak olsanız sizin için hangisi daha avantajlı? Öncelikle HGS'den daha eski bir sistem olan OGS sistemidir OGS sistemi yeni bir sistemdir. Köprüden geçişlerde aynı ücreti ödemektesiniz, fakat Karayolları Genel Müdürlüğü OGS sisteminin fiyatında belli bir oranda indirim yaptı ve fiyatını düşürdü. OGS sisteminde ilk olarak %25 oranında bir indirim yapıldı daha sonra bu oran %20 ye düşürüldü. Son yapılan bu indirimin ne kadar süreli geçerli olacağı henüz bilinmemekte, ve bu açıdan baktığımız zaman fiyat açısından OGS daha avantajlı olarak çıkıyor karşımıza.