Trafik Para Cezası Kaç Yılda Silinir

Trafikte ihlal sonrasında oluşan sücülerin almış olduğu trafik para cezası ne zaman silinir? 2019 yılına ait güncel bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Trafik Para Cezası Kaç Yılda Silinir

Sürücülerin ve yayaların can ve mal güvenliği açısından trafikte uyulması gereken bazı kurallar getirilmiştir. Bu kurallar çerçevesinde kurallara uymayan sürücülere para cezası aynı zamanda ehliyetlerine el koyma daha ağır suçların tekrar edilmesi durumunda hapis cezası dahi uygulanmaktadır. Trafik cezaları, insanların trafikte can ve mal güvenliğini sağlaması amacıyla verilmektedir. Vergi cezası olarak da nitelendirilebilecek trafik cezası ne zaman silinir, işte aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtı bu sayfada.

Trafik Para Cezası Kaç Yılda Silinir

Sürücülerin almış oldukları para cezasını tahsil tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödememeler durumunda trafik borcuna oranla %25 lik bir indirim söz konusu olacaktır. Her ne kadar küçük bir oran gibi görünse de örneğin kırmızı ışıkta geçen sürücü 2020 güncel fiyat üzerinden 235 TL ceza ödemesi gerekirken 15 gün içerisinde ödemesi durumunda %25'lik indirimle 177 TL gibi bir ceza ödeyecektir.

Kırmızı Işık Cezası Ne Kadar? Tıkla Öğren !

Tahsil tarihinden itibaren ödenmeyen trafik cezalarına faiz uygulaması başlatılacaktır. Trafik cezası ne zaman silinir diye beklemeyin faiz uygulandıkça borcunuz daha da artar. Para cezası gün geçtikçe artış gösterip faiz görmüş miktar üzerinden sürekli gecikme faizi uygulanacaktır. Bu durumlarda devletin yapılandırma dönemlerini bekleyiniz sürekli takipte olup yapılandırma dönemlerinde 1.000 TL' lik borç 5.000 TL olsa dahi yapılandırma dönemlerinde asıl borç olan 1.000 TL üzerinden yıllar geçmiş olsa dahi %25'lik erken ödeme söz konusu olacaktır. Bu durumda 1.000 TL'lik borcu faizinin silinmesiyle birlikte indirimle birlikte 750 TL ödeyerek kapatabilirsiniz. Devlete vergi dairesine ödenecek borç olduğundan dolayı borcun silinmesi söz konusu değildir. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi yapılandırma dönemlerinde bu kolaylıktan faydalanarak hem faizin silinmesi hem de erken ödeme indiriminden faydalanarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.