Çocuğun Ön Koltukta Oturma Cezası 2023 Yeni Kanun Güncel

Karayolları Trafik Yönetmeliği Kanunu halkın mal ve can güvenliğini sağlayarak kaza oranlarını azaltmaya yönelik belli başlı yaptırımlar uygulamaktadır. Karayolları Trafik Yönetmeliği Kanununun koyduğu yasaklara bütün sürücü adaylarının uyması zorunludur. Kurallara uymayarak aykırı hareket edenleri ağır yaptırımlar beklemektedir. Bu yaptırımlardan birisi ve merak edilen konulardan olan çocuğun ön koltuğa oturması yasak mı? cezası ne kadardır ? Sorusunun cevabı haberimizin detaylarında...

Çocuğun Ön Koltukta Oturma Cezası 2023 Yeni Kanun Güncel

Karayolları Trafik Yönetmeliği Kanunu can ve mal kaybını en aza indirmek ve tamamen önlemek için sürekli çalışmalar yaparak ve kanunlarda düzeltmeler yaparak halkın mal ve can güvenliği için çabalamaktadır. Karayolları Trafik Yönetmeliği Kanunun koymuş olduğu kurallara trafikte olan herkes uymakta zorunludur. Kanunlara uymayan sürücüler için ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır. Günümüzde araba kazalarında ölümlerin ciddi oranda arttığı için Karayolları çalışanları bunu önlemek amacıyla belli çalışmalar yapmıştır. Kazalarda can kaybını önleyen en önemli etken emniyet kemeridir, emniyet kemeri kaza anında camdan fırlamınızı, kafanızı sertçe bir yere çarpmanızı engelleyerek sizleri hayatta tutmaktadır. Günümüzde en çok merak edilen ve araştırılan bir konu olan ön koltukta çocuk oturması yasakmı? Sorusunun cevabı haberimizin detaylarında açıkça anlatılmıştır.

Çocuğun Ön Koltukta Oturma Cezası 2023

Trafik kazalarında ölümlerin bir çoğu ön koltuklarda gerçekleştiği için bu konuda bazı çalışmalar yapılarak belli yasaklar getirilmiştir. Trafik cezalarının amacı yaptırım uygulayarak herkesin kurallara uymasını sağlayarak, kaza oranını en aza indirip halkın mal ve can güvenliğini sağlamaktır. Trafik kurallarına uymayan herkes için ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır, trafikte herkesin kurallara uyması zorunludur. Ülkemizde kazaların bir çoğu kırmızı ışıkta geçme yüzünden olmaktadır, kırmızı ışıkta geçme cezası 951 Türk Lirasıdır. Kırmızı ışıkta geçeyim nasılsa kimse görmez diyede düşünmeyin sakın çünkü mobese kameraları artık nerdeyse her yerde var ve anında plakadan cezanızı siz gitmeden evinize postalarlar. Kazalarda ölümlerin bir çoğu ön koltukta gerçekleştiği için çocukların ön koltukta oturması kesinlikle yasaktır. Çocuk ön koltukta otururken yakalanmanız durumunda 196 Türk Lirası tutarında bir cezai işleme çarptırılırsınız. Ceza size ulaştıktan itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapmanız durumunda indirimli olarak 147 Türk Lirası ödersiniz. Ortalama boyları 1,5 metrenin aşağısında ve kilosu 36 kg'nın altında olan çocuk ve bebeklerin bebek koltuğunda veya genel adı ile güvenli koltuk diye adlandırılan koltuklarda seyehat etmesi gerekmektedir. Ön koltukta oturma yaşı ise 10 'dur.

Bebek Koltuğu Kullanmama Cezası 2023

Günümüzde araçlarda bebek koltuğunun olması oldukça büyük önem arz etmektedir. Bebeklerinizin yada çocuklarınızın can güvenliğini sağlamanız için bu tür güvenlik tedbirlerine uymanız gerekmektedir.Aksi takdirde ceza almanız kaçınılmaz olacaktır. Trafik kurallarına uymak bütün sürücüler için zorunludur. Kurallara uymayanlar ağır yaptırımlar ile karşılaşacaktır. Çocukların ve bebeklerin kazalarda ölmesini engellemek amacıyla arabalarda bebek koltuğu genel adıyla güvenli koltuk kullanmak zorunlu hale getirilmiştir. Arabasında bebek koltuğu kullanmayanlar için ceza işlemi uygulanmaktadır. Aracında bebek koltuğu diğer bir genel adıyla güvenli koltuk bulundurmayan sürücüler için 108 Türk Lirası Tutarında bir ceza işlemi uygulanmaktadır.

Emniyet Kemeri Takmama Cezası 2023

Emniyet kemeri kaza anında hayatınızı kurtaracak en önemli etkendir. Bu yüzden kısa mesafelerde bile emniyet kemerinizi takmanız oldukça önemlidir, emniyet kemeri camdan fırlamanızı ve kafanızı sert şekilde bir yere çarpmanızı engellediği için sizi hayatta tutar. Emniyet kemerinin ücretsiz sigorta olduğunu unutmamak lazım, emniyet kemerini takmamanın cezası vardır ve bu kurala uymayan sürücüler için cezai işlemler uygulanmaktadır. Aracı kullanırken emniyet kemeri takmadığınız anlaşılır ve trafik polisine yakalanırsanız 436 Türk Lirası tutarında bir cezai işlemle cezalandırırsınız. Bu cezayı size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödemeniz durumunda 327 Türk Lirası olarak ödersiniz. Tutar çok büyük olarak gözükmese bile bilmelisinizki trafikte almış olduğunuz her ceza sicilinize işliyor ve ceza puanınızdan düşüyor o yüzden ceza almamaya oldukça özen göstermeliyiz.