Gaziantep Şahinbey Askerlik Şubesi Telefon Numarası

Askeralma faaliyetlerini sürdüren askerlik şubelerinde gerçekleştirilmek istenilen birçok işlem için şubeye gitmenize gerek yoktur. Şubeye gitmeden Şahinbey askerlik şubesi telefon numarasını arayarak aşağıdaki işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Gaziantep Şahinbey Askerlik Şubesi Telefon Numarası

Sağlıklı olan her erkek askerlik çağına girmeden muayene olup askerlik çağına girdikten sonra da vatani görevi olan askerlik hizmetini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu işlemlere aracılık eden askerlik şubeleri sadece askerlik çağına giren sağlıklı erkek vatandaşların işlemlerini yapmanın yanı sıra askerliğe elverişli olmayan vatandaşların da işlemlerini yapıp askerlikten muaf tutulmasını sağlamaktadır. Askerlik şubelerini görevlerini saymak epey uzun konudur göründüğü gibi sadece askerlik çağına girenlerin askere gitmesini sağlamak değildir. Bunun yanı sıra askere gitmeyen asker kaçaklarının işlemleri askerliğini bitiren vatandaşların terhis işlemleri dosyasında saklanması gereken evraklarını saklamak, askerlik sonrası seferberlik kaydına alınacak vatandaşların işlemlerini yapmak, yoklaması gelen vatandaşların yoklama işlemlerini yapmak gibi sayısızca işlem yürütmektedir. Bu sebepten dolayı E-Devlet uygulaması şubeye gitmeden birçok işlemin yapılabilmesi konusunda vatandaşlara hizmet sunmaktadır. Birçok işlemin e-devlet uygulaması üzerinden gerçekleşti dönemde uygulama üzerinden yaşadığınız sorunlar karşısında şubeye gitmeden aşağıdaki Şahinbey askerlik şubesi telefon numarasından arayarak yardım alabilirsiniz.

Şahinbey Askerlik Şubesi Telefon Numarası

Şahinbey Askerlik Şubesi Telefon Numarası: 0342 336 08 66

Şahinbey Askerlik Şubesi Adres: Beyazlar Mahallesi Mühendis Evler Sokak Hikmet Delibaş Kışlası Şahinbey/GAZİANTEP

Asal Yoklama Başvurusu Nasıl Yapılır?

Askerlik çağına gelen vatandaşlar yoklama işlemi yapması gerekmektedir. Bu işlem için masaüstü bilgisayardan E-Devlet uygulamasına girip asal yoklama başvurusu yapıp soruları cevaplayıp fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir. Cep telefonundan yapılan yoklama işlemleri için fotoğraf yükleme aşamasında hata verdiğinden dolayı askerlik şubelerinde yapılan işlemlere red verilmektedir. Masaüstü bilgisayardan asal yoklama başvurusu yaptıktan sonra aile hekiminize gidip muayene olmanız gerekmektedir. Aile hekiminden muayene olduktan sonra askerlik şubesine gitmeden yukarıda vermiş olduğumuz Şahinbey askerlik şubesi telefon numarası ile irtibata geçerek işlemlerinizde hata olup olmadığını öğrenebilirsiniz.