Ruhsatsız Silah Cezası 2023

Ruhsatsız silah taşıma suç fiili, bir kimsenin taşıma ruhsatı olmamasına rağmen silah taşıması ile gerçekleşmektedir. Ayrıca ruhsatlı bir silahın taşıma ruhsatının süresinin dolması ve yenilenmemesi durumunda da ruhsatsız silah taşıma cezası almanıza neden olacaktır. Bugün sizler için ruhsatsız silah cezası 2023 konusunu araştırıp derledik.

Ruhsatsız Silah Cezası 2023

Yargıtay kararına göre, taşıma ruhsatı olan bir silahın kısa bir süreliğe başkası tarafından taşınması suç olarak sayılmaktadır. Bir örnek ile açıklama gerekirse, başka bir yere giden babanın eve götürmek üzere silahını oğluna verdikten sonra silahı taşınırken yakalanması ya da arabada olan silahın iş yerine götürülmesi için bir çalışanına verdikten sonra taşınırken yakalanması ya da arabada olan silahın iş yerine götürülmesi için bir çalışanına verdikten sonra taşınırken yakalanması da suç teşkil etmemektedir. Bir adet ya da birden fazla silahı taşıma suç fiilinin cezası bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır. Bu yüzden ruhsatsız silah taşımanız oldukça risklidir. Bugün sizler için ruhsatsız silah cezası 2023 konusunu araştırıp derledik. İşte detaylar...

Ruhsatsız Silah Cezası 2023

Hukuksal alanda sık sık karşılanan konulardan biri de ruhsatsız silah taşıma suçudur. Özel bir yasa ile berlirlenen durumlara bağlı olarak kişilerin ruhsatı bulunmayan silahların yanı sıra bıçak ve mermi bulundurması da yasaktır. Hem satın alma hem de taşıma gibi durumlarda cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Ruhsatsız silah suçunun ortaya çıkması için silahla zarar meydana getirilme zorunluluğu bulunmuyor. Herhangi bir zarar veya yara ortaya çıkma şartı bulunmadan, ruhsatsız silah almak veya taşımak suç olarak kabul edilmiştir. 6136 Sayılı Kanununa Muhalefet olarak adlandırılan suç ile birlikte cezasi yaptırımlarla karşı karşıya kalınabilir. 6136 Sayılı Kanun maddesine göre suç olarak kabul edilen filler:

* Ruhsatsız silah veya mermi bulundurma,

* Ruhsatsız silah satın alma,

* Ruhsatsız mermi satın alma,

* Ruhsatsız silah veya mermi satın alma,

* Ruhsatsız suç aletleri taşıma,

Belirtilen fiilerin yanı sıra bıçak veya diğer suç aletlerini satmak veya bulundurmak da yasaya muhalefet suçu kapsamında değerlendirilmektedir. Ticari amaçlarla işlenen suçlarda ise silah ticareti ve kaçakçılığı suçu kapsamında işlem yapılmaktadır. Ruhsatsız silah cezası 2023 6136 sayılı Kanuna göre ruhsatsız silah taşımanın cezası bulunuyor. Ruhsatsız silah taşıma cezası suçun taşıdığı niteliğe göre belirlenir. Ruhsatsız silah satın almak ve taşımak 6136 kanuna göre yasaklanmıştır. 6136 sayılı kanun maddesine göre ilgili sialhı taşımak için gerekli ruhsata sahip olmayan kişiler cezalandırılacaktır. Ruhsatsız silah ele geçirilmiş kişilere verilecek ceza farklılık gösterebilir. Ruhsatsız silah taşıyan kişiye verilebilecek cezalar:

* 1 yıl ie 3 yıl arası hapis cezası,

* 30 günden 100 güne kadar adli para cezası,

* Nitelik bakımından vahim olan silahların taşınması halinde 5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası,

* Nitelik bakımından vahim olan silahların taşınması halinde 500 günden 5 bine güne kadar adli para cezası,

Bireylerin belirtilen suçları işlemesi halinde bu cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalma durumu vardır. Verilecek cezanın belirlenmesi için yetkili mahkemenin vereceği karar ve suçun nasıl işlendiği gibi konular önemlidir. 

Ehliyet araba ekibi olarak, internetteki bilgi kirliliğini önleyerek en yeni ve güncel bilgileri siz değerli kullanıcılarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz. Bugün ki yazımızı inceleyerek ruhsatsız silah cezası 2023 konusu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Sitemizi incelemek ve diğer haberleri okumak için TIKLA!