Ehliyet Yenileme Randevu Nasıl Alınır 2023

Ehliyet yenileme randevu alma nereden yapılır? Siz de 2023 yılında ehliyetinizi değiştirmek için ehliyet yenileme randevu nasıl alınır sorusuna bu sayfadan yanıt alabilirsiniz.

Ehliyet Yenileme Randevu Nasıl Alınır 2023

Yeni ehliyetlerin çıkmasıyla beraber bir çok kişi ehliyet yenileme randevu alma 2023 nasıl yapılır diye merak etmektedir. Eski ehliyet yenileme işlemleri trafik tescil müdürlüklerinde yapılmaktayken bu işlemler artık nüfus müdürlüklerinde yapılmaktadır. İçişleri Bakanlığı pasaport ve sürücü belgelerinin de 2 Nisandan itibaren nüfus müdürlüklerinde verileceğini belirterek bu konuda kamu spotu hazırladı. Bu slogan ''Üçü bir yerde'' sloganıyla hazırlanıp duyurulan kamu spotuyla vatandaşlar pasaport, ehliyet, kimliklerini tek bir yerden yenilebilecek veya yeni ehliyet alacaklar işlemlerini aynı yerden yapacaklar. Nüfus müdürlüklerinin talep ettikleri belgeleri verdikten sonra fotoğraf, parmak izi, ve imza bütün işlemler için geçerli olacak. Yeni yönetmelik gereği ehliyetlerin yenilenmesi hususunda alınan karar ile Türkiye geneli sürücü belgesi sahipleri kullanmakta oldukları sürücü belgelerini yenilemeleri gerekmektedir.

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Vatandaşlar Alo 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya internet sitesinden açılacak randevu butonuna bastıktan sonra ehliyet randuvuya tıklayarak işlemlerinizi devam edebilirsiniz. Daha sonra almak istediğiniz şehir ve Nüfus Müdürlüğünden ehliyet randevusu alacağınız yeri belirleyerek randevunuzu alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Randevu almak için öncesinde yapılması gerekenleri tamamladıktan sonra 'yeni randevu' butonuna basarak aşağıda belirttiğimiz gibi randevu alabilirsiniz.

T.C.K.K, Pasaport ve Sürücü Belgesi başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur. Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz. TCKK, Sürücü Belgesi ve Pasaport Başvurularında son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ibraz etmeniz gerekmektedir.
Alınan randevuya gidilemeyecek durumlarda; Sistemden olumsuz etkilenmemek ve mağduriyet yaşamamak için; aldığınız randevu tarihini takip ediniz ve randevu tarihi ile ilgili bir değişiklik olması durumunda randevunuzu, randevu saatinizden en az yarım saat önce iptal ediniz. Aksi durumda aynı gün içerisinde (24 saat) ikinci bir randevu verilemez. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (TCKK), pasaport ve sürücü belgesi başvuru bedellerinin, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine,
anlaşmalı yerlere yatırılması gerekmektedir.

Ehliyet Yenileme Ücreti Hangi Bankaya Yatırılır. Banka Listesi İçin Tıklayınız !

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar? Tıkla Öğren !

Açılan sayfada T.C. Kimlik Numarası ve E-Devlet şifresi ile kimlik doğrulama yaptıktan sonra yeni randevu butonuna basarak çıkan uyarı metnini okudum kabul ediyorum kutucuğunu işaretleyip diğer sayfaya geçilir. Diğer sayfada randevu almak istediğiniz ile ve ilçe seçimi yapılır. Randevu almak istediğiniz aile fertlerinden kişiler listelenecektir listelenen kişiler için veya sadece kendiniz için seçim yapıp randevu oluşturulur.

Daha önce yapılmış başvurunuz bulunmamaktadır. "Yeni Randevu" düğmesine tıklayarak yeni randevu başvurusunda bulunabilirsiniz.
 
Randevu Alınırken Bilinmesi Gerekenler;

Randevu seçenekleri olarak kendi adınıza, babanızın adına, annenizin adına, kardeşinizin adına, oğlunuzun adına, kızınızın adına ve vasisi olduğunuz birey adına randevu almanız mümkündür. Randevu toplam 6 birey için alınabilmektedir. 
Ehliyet için randevu alanlar T.C. Kimlik Kartı randevusu da alabilmektedir. Bunun için almak istediğiniz kişilerin yanındaki bulunan kutucuğu işaretleyiniz.

Ehliyet Randevu Nasıl İptal Edilir?

Almış olduğunuz randevu gününde nüfus müdürlüğünde bulunamayacaksanız aldığınız ehliyet randevunuzu iptal etmeniz gerekiyor ise yapmanız gereken randevu aldığınız yere TC Kimlik no, Adı Soyadı ve Güvenlik kodunu girdikten sonra ''iptal'' yazan butona tıklamanız durumunda almış olduğunuz randevunuz iptal edilecektir.

Bu sayfada yer alan bilgilerden yararlanarak siz de ehliyet randevu alma 2023 işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. 2020 yılında siz de ehliyet randevusu aldıktan sonra ehliyet ücretini anlaşmalı bankalara yatırabilir ve sonrasında randevu aldığınız Nüfus Müdürlüğünden yeni ehliyet için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Yeni ehliyet almak için ayrıca aile hekiminize giderek sağlık raporunuzu da almak zorundasınız.