Özel Güvenlik Olma Şartları 2023

Günümüzde oldukça popüler bir meslek olan özel güvenlik görevlisi olabilmeniz için bazı şartları taşıyor olmanız gerekiyor. Özel güvenlik olma şartları 2023 bütün detaylarıyla haberimizin devamında anlatılmıştır.

Özel Güvenlik Olma Şartları 2023

Günümüzde büyük ilgi gören bir meslek olan, özel güvenlik görevlisi olabilmeniz için gereken şartları taşıyor olmanız gerekiyor. Gerekli şartları taşıyan herkes özel güvenlik görevlisi olabilirken, şartları taşımayan adayların özel güvenlik olabilme şansları bulunmuyor. Özel güvenlik görevlisi bulunduğu yeri canı pahasına koruyan, devlet kadrolarında ve özel kuruluşlarda görev yapan güvenlik elemanlarıdır. Günümüzde merak edilen ve araştırılan konuların başında gelen, özel güvenlik olma şartları 2023 bütün detaylarıyla haberimizin devamında anlatılmıştır. 

Özel Güvenlik Olma Şartları 2023

Güvenlik görevlileri bulundukları, bağlı oldukları işyerlerinde can ve mal güvenliğini sağlayan güvenlik kimliği bulundurarak belirli kanunlar çerçevesinde çalışan ve görev yapan kişilere denilmektedir. Güvenlik görevleri yalnızca bulunduğu yeri korumakla yükümlü değildir. Aynı zamanda vatandaşları ve değerli varlıklarıda korumak esas görevleri arasında yer almaktadır. Güvenlik görevlilerinin faaliyet alanları gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Silahlı güvenlik görevlisi ve silahsız güvenlik görevlisi olarak ikiye ayrılan görevliler neredeyse her birimde bulunmaktadırlar. Görevlilere kurs aldıkları dönemlerde iletişim, doğal afet, yangın ve emniyet sistemleri gibi belli başlı konularda eğitim verilmektedir. Güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin sayısı oldukça artmaktadır. Geçtiğimiz yıl baz alındığı zaman 1,5 milyona yakın kişinin ÖGG sertifikası aldığı bilinmektedir. Bu mesleğe bu kadar yoğun ilgi olduğu için, özel güvenlik elamanlarında belli şartlar aranmaktadır. Özel güvenlik olma şartları 2023 öncelikle sağlık raporu alarak sertifika vermeye yetkili bir kuruma kayıt yaptırmalısınız. Kurumdan gerekli yazılı ve teorik dersleri aldıktan sonra, Emniyet Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu sınavdan başarılı olmanız gerekiyor. Yazılı ve atış sınavlarını başarı ile tamamlayan herkes, özel güvenlik kimliği almaya hak kazanmış demektir. Özel güvenlik olma şartları 2023 detaylı bir şekilde aşağıda anlatılmıştır.

Özel Güvenlik Olma Şartları 2023

Birçok erkek ve bayan aday tarafından güvenlik görevlisi nasıl olunur araştırılmaktadır. Özel ve kamu kurumlarında güvenlik görevlisi olmak isteyenler gereken şartları taşıyor olmalıdır. 

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

2- Silahlı veya silahsız ÖGG belgesine sahip olmak. 

3- Silahlı ÖGG için 21 yaşından büyük olmak.

4- Öğrenim durumu olarak en az lise mezunu olmak.

5- Mesleğin gerektirdilerini yapmakta herhangi bir sağlık sorunu olmaması.

6- Erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da tecil edilmiş olması.

7- Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

8- Vardiyalı olarak çalışmaya müsait olmak.

9- Türkiye İş Kurumu aracığı ile başvuru yapılacak ise İŞKUR sistemine kayıt olunması gerekmektedir.

Özel Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır? TIKLA ÖĞREN !

Bayan Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Bayan güvenlik görevlileri' de tıpkı erkek adaylar gibi tüm şartları taşımaları durumunda silahlı veya silahsız ÖGG olabilirler. Görev bilinci olan, sağlık durumu elverişli, lise ya da ortaokul mezunu olan, sorumluluk sahibi kadınlar da ÖGG olarak meslek hayatlarına başvurabilirler. Ortaokul ve lise mezuniyet durumunda göre silahsız ve silahlı bayan güvenlik görevlisi olmak için gereken şartlar bulunuyor. Bayan güvenlik görevlisinde aranan şartlar şu şekildedkir.

1- T.C. vatandaşı olmak.

2- En az ilköğretim mezunu olmak.

3- 18 yaşını doldurarak 19 yaşından gün almak.

4- Vücut ve akıl sağlığının tam olması.

5- Sicil belgesinin temiz olması.

6- Görevini yerine getirirken herhangi bir engeli bulunmamak.

7- Kamu haklarından mahrum durumda olmamak.

8- Herhangi bir suçtan dolayı 6 aydan fazla hapis cezası almamış olmaktır. 

Eğer bayan güvenlik görevlisi lise mezunu ise;

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2- En az lise ve dengi okullardan mezun olmak.

3- Kamu haklarından mahrum olmamak.

4- 21 yaşını doldurarak 22 yaşından gün almak.

5- Herhangi bir suçtan kaynaklı 1 yıldan daha fazla hapis cezası almamış olmak.

6- Vücut ve akıl sağlığının yerinde olması.

7- Sicil geçmisinin sorunsuz olması.

8- Mesleğini yapmaya engel durumunun bulunmaması.

Ayrıca bayan ÖGG' ler 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu' na göre Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında devlet hastanesinden alınan "Silahsız özel güvenlik görevlisi olur." beyanının bulunduğu sağlık raporu ile başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Güvenlik görevlisi olabilmeniz için; 

1- Özel güvenlik görevlisi sertifikası vermeye yetkili olan bir kuruma müracaat etmelisiniz.

2- Alınan eğitimden sonra yapılacak olan sınavdan başarılı olduğunuz zaman silahılı veya silahsız güvenlik sertifikası alırsınız. 

3- Silahlı ya da silahsız ÖGG sertikasının eğitimi sonunda her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınavdan başarılı olmalısınız.

4- Sınav harcını yatırıp, başarılı bir şekilde sınavını tamamlayan adaylar ÖGG sertifikası almaya hak kazanırlar. 

5- Girmiş olduğunuz sınavdan en az 60 puan almanız gerekiyor.

6- Sınavlar yılda 6 kez yapılmaktadır. 

7- Amir olabilmek için en az ön lisans mezunu olmanız gerekiyor.

Erkek güvenlik görevlilerinin olduğu gibi birçok iş alanında faaliyet gösteren bayan güvenlik görevlileri de bulunmaktadır. Yani ÖGG alımları bay bayan ayrımı yapılmadan yapılıyor. Başvuru şartlarını taşıyan bayan adaylar ÖGG olarak görev yapabilirler.

Silahlı ve Silahsız Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?

Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi sertifikası alabilmek için gereken şartları taşıyor olmalı, sertifika eğitim sürecinin başarılı şekilde bitirilmiş olması gerekmektedir. Silahlı ve silahsız olmak üzere ikiye ayrılan güvenlik görevlisi için aranan şartlar birbirinden farklılık göstermektedir. Silahlı güvenlik sertifikası alabilmek için aşağıda belirtilen şartları taşıyor olmanız gerekir. 

Silahlı güvenlik sertifikası alabilmek için;

1- Başvuru yapacak adayların 21 yaşından büyük olması gerekir.

2- 120 saatten oluşan silahlı güvenlik sertifikası programını başarılı şekilde tamamlamak.

3- Toplamda 18 iş günü olan bu eğitimde, 15 gün boyunca temel ders almanız gerekir.

4- Geriye kalan 3 günde ise teorik eğitim uygulaşaması yapılır ve adaylara atış eğitimi verilir.

Silahsız güvenlik sertifikası alabilmek için;

1- Adayın 8 yıllık ilköğretim kademesinden mezun olması ve 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

2- Sertifika eğitim süresi olarak 100 saat belirlenmiştir.

3- 15 gün süren eğitim sürecine katılmak zorunludur.

4- Mazeretli veya mazeretsiz olmak üzere devamsızlık hakkınızı kullanabilirsiniz.

Kursu başarılı şekilde tamamlayan adaylara, her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ÖGG sınavı uygulanmaktadır. Bu sınavı başarılı şekilde tamamlayan adaylara özel güvenlik sertifikası ve kimlik kartı verilmektedir. Bu belge ve kimlik ücretli olarak teslim edilmektedir. Siz de özel güvenlik sertifikası almak için silahsız ya da silahlı olamk üzere eğitim veren kurumlara kayıt yaptırabilirsiniz.

Güvenlik Görevlisi Çalışma Alanları 2023

Güvenlik görevlisi olarak çalışmak için birçok alanda iş imkanı bulabilirsiniz. Silahlı ve silahsız güvenlik görevlilerinin çalışabildikleri yerler aşağıda belirtilmiştir.

1- Bankalar

2- Eğitim Kurumları

3- Hava limanları

4- Alışveriş merkezleri

5- Tren istasyonları

6- Terminaller

7- Hataneler

8- Toplantı salonları

9- Miting alanları

10- İşyerleri

11- Özel yaşam alanları ve siteler

12- Kamu binaları

Ehliyet araba ekibi olarak, internetteki bilgi kirliliğini önleyerek en yeni ve doğru bilgileri siz değerli kullanıcılarımıza ücretsiz şekilde sunmaktayız. Bugün ki yazımızı okuyarak özel güvenlik olma şartları 2023 konusu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sitemizi incelemek ve diğer haberleri okumak için TIKLA!