Ücretsiz Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır

İkinci el araç almadan önce mutlaka sorgulama işlemlerini yapmanız gerekiyor. Günümüzde ikinci el araçlara olan ilgi oldukça artmış durumdadır. Bunun sebebi ise, sıfır araba fiyatlarının çok yüksek olmasıdır. Bugün sizler için ücretsiz bir şekilde nasıl hasar kaydı sorgulayacağını araştırıp derledik. Ücretsiz hasar kaydı nasıl sorgulanır konusu ile ilgili bütün detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Ücretsiz Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır

İkinci el bir araç sahibi olmak istiyor olabilir ve bu aracın üstünde herhangi bir hasar kaydı olup olmadığını merak ediyorsanız bu konu hakkında araç hasar kaydı sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Araç sigortası yaptıracaklar bu işlem öncesinde plaka ile araç hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirerek, sigorta için ödenmesi gereken karşılığın adil olup olmadığını öğrenebilirler. Bu kapsamda sigortaya ilişkin tutarların doğruluğunun sürücü tarafından takip edilebilmesi için plaka ile araç sorgulama işlemini gerçekleştirmeleri oldukaça önemlidir. Diğer yandan ikinci el bir araç alımı yapan kişi, araca yönelik hasar geçmişini öğrenmek ve bu kapsamda satın alımda değerinin üstünde bir rakam ödememek için sorgulama yaparak gerçek verilere ulaşır. Bugün sizler için ücretsiz hasar kaydı nasıl sorgulanır konusunu araştırıp derledik. İşte detaylar...

Ücretsiz Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır

Sizde bir miktar para biriktirmiş ve bu paranız ile yatırım yapmak için araç almaya karar vermiş iseniz, alacağınız aracın üstünde herhangi bir hasar kaydı olup olmadığını öğrenebilmek için sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Son zamanlarda ikinci el araç alımları daha yoğun olarak gerçekleşmektedir. İkinci el araç alımlarında hasar sorgulama işlemleri her zaman daha güvenlidir. Ücretsiz hasar kaydı sorgulama işlemleri genellikle sigorta bilgi ve gözetim merkezinin web sitesi üzerinden sağlanmaktadır. Hasar kaydı sorgulama genellikle ikinci el araç alımlarından önce gerçekleştirilir. Araç hasar aldıktan sonra Sigorta bilim ve gözetim merkezine bildirilir. Araca ait hasar kayıtları bütün detaylarıyla kayıt altına alınmaktadır. Böylelikle ikinci el araç alımları daha güvenli hale gelmiştir. Özellikle araç alım ve satımlarında tramer kaydı sorgulama hizmetlerine duyulan ihtiyaç artış göstermektedir. Bu yüzden ücretsiz olarak hasar kaydı nasıl sorgulanır konusunu sizler için bütün detaylarıyla araştırdık. Ücretsiz hasar kaydı nasıl sorgulanır bu işlemi yapabilmeniz için Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi web sitesini kullanarak ücretsiz olarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Araçların sigorta ve hasar bilgileri için oluşturulan tramerde araçlara ait çeşitli bilgiler bulunmaktadır. Tramer kaydı sayesinde satın aldığınız aracın bilgilerine hızlıca ulaşabilirsiniz. Böylece araç satın alırken de aracın durumu hakkında genel bilgi sahibi de olabilirsiniz. Ayrıca e-devlet sitesini kullanarakta hızlı ve güvenli bir şekilde tramer sorgulaması yapılabilmektedir. Detaylarını aşağıda detaylıca anlattık.

E-Devlet İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

E-devlet ile araç hasar kaydı sorgulama için izlenmesi gereken adımları şu şekildedir:

* İnternet üzerinden https://giris.turkiye.gov.tr/giris/ adresine giriş yapınız,

* Ekrana gelen tablo üzerinden e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası yazılıp "giriş yap" kutucuğuna tıklayın,

* Yeni açılan ekranın sağ üst köşesindeki "E-Hizmetler" sekmesine tıklanıp, sıralanan liste üzerinden "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi" başlığı seçilir. Daha hızlı erişim için sayfanın en üstünde yer alan site içi arama çubuğuna da kurum ismi yazılıp arama yapılabilir. Aynı ad ile ekrana gelen başlığa tıklanır,

* Bu adım ile ekrana gelen yeni liste üzerinden "Trafik Poliçe ve Hasar Bilgisi Sorgulama" işlem başlığına tıklanır,

* Son olarak açılan yeni pencere boşluğuna plaka numarası yazılıp, "sorgula" kutucuğuna tıklanır. 

İşlem sonunda aracın hasar kayıtları, hasarların maddi değerleri, hasarın gerçekleştiği tarih, hasara sebep olan kaza nedeni ve tarihi görüntülenebilir.

İlgili Haber: Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır 2021

Tramer İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Tramer üzerinden araç hasar kaydı, mağdur bilgileri, araç trafik poliçesi, araç kasko poliçesi, kaza yapan aracın kaza tespit tutanağı üzerinde yer alan kusur oranı hakkında tüm bilgiler sorgulanabilir. Bu işlemler arasından Tramer ile araç hasar kaydı sorgulaması yapmak için izlemeniz gereken adımlar sırasıyla şu şekildedir:

* İnternet üzerinden https://www.sbm.org.tr/ adresine giriş yapılır,

* Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine ait bu adresin ana sayfasındaki "Sigortam360" sekmesine tıklanır,

* Ana sayfadan "üye ol" sekmesi seçilir,

* Açılan tablo üzerine yaşınılan şehir, e posta adresi, ad, soy ad, doğum tarihi, yeni belirlenen bir şifre girilip "üye ol" kutucuğuna tıklanır,

* İşlem ardından yeni açılan sayfada yer alan "sorgula" sekmesine tıklanıp, gelen boşluk üzerine araç plakası yazılıp, "hemen sorgula" kutucuğu işaretlenir.

Bu adım sonunda aracın hasarları, tarihleri, maddi değerleri, hangi tarihi kazada gerçekleştikleri gibi detaylı bilgiler ekrana yansır. 

Sigortam360 İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Sigortam360 ile araç hasar kaydı sorgulama adımları şu şekildedir:

* İnternetten https://www.sigortam360.com/ adresine girilir,

* Ana sayfanın sağ üstünde bulunan "giriş yap" sekmesine tıklanır,

* Açılan tabloya e-posta adresi ve üye kullanıcı şifresi yazılıp, "üye girişi" kutucuğuna tıklanır,

* Yani ekranın en üst bölümünden "sorgular" sekmesine ardından açılan liste üzerinden "hasar sorgula" başlığına tıklanır,

* Ekrana gelen boşluk üzerine araç plaka numarası yazılıp, "hemen sorgula" kutucuğuna tıklanır.

Yapılan bu işlem ile birlikte araç hasarlarının ne zaman gerçekleştiği, hasarların ne olduğu, tutarları hakkında detaylı bilgi alınabilir. 

SMS İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

SMS ile araç hasarını sorgulama için kullanılan yöntemler:

* İlk olarak plaka ile sorgulama yapmak için mesaj metnine araç plakasını bitişik halde yazarak "5664" numarasına mesaj gönderilir. Bu işlem ile araç plakası değişmiş olsa dahi eski hasar bilgileri hakkında detaylar, mesaj gönderilen telefona gelir. Bu sorgulama işlemi için alınan SMS ücreti ise 9 Türk Lirasıdır,

* Ayrıca araçta değişen parça olup olmadığını öğrenmek için mesaj metnine PARÇA bir boşluk bırakılıp plaka numarası yazıp 5664'e SMS gönderilir. Kısa süre ardından araca ilişkin değişen parçalar ve hangi tarihlerde değiştikleri hakkında bilgi SMS ile iletilir,

* Eksper raporu olan kazalara ilişkin hasarlı parçaları ve değişim durumlarını öğrenmek için mesaj metnine PARÇA boşluk plaka bilgisi boşluk hasar tarihi bilgisi yazılıp 5646 SMS yollanır,

* Araçta değişen parçalar varsa hasarın oluştuğu tarih ile birlikte yapılan tüm parça değişimlerini ve değişen parçaların isimlerini, değişim fiyatlarını görmek için PARÇA boşluk plaka bilgisi boşluk kaza tarihi bilgisi yazılıp 5664' SMS atılır.

TRAMER Üzerinden Yapılabilecek İşlemler Neler?

Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER), tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Buradan şu sorgulamaları yapmak mümkün olmaktadır:

* Araç hasar kaydı sorgulama,

* Kaza yapan aracın tutanak sonrası kusurlarını sorgulama,

* Araç kasko poliçesi sorgulama,

* Araç trafik poliçesi sorgulama,

* Mağdur bilgileri sorgulama işlemlerini TRAMER üzerinden yapabilirsiniz.

Plakadan Araç Parça Değişimi Sorgulama

Plakadan araç parça değişimi sorgulama için SMS yöntemi kullanılabilir. Bunun için "Parça boşluk PLAKA boşluk HASAR TARİHİ" YAZILARAK 5664 numarasına SMS yollanır.

Plakadan Aracın Kaç El Değiştirdiği Sorgulama

Bir aracın kaç del değiştirdiğini sorgulamak için "DETAY boşluk PLAKA" yazarak 5664'e SMS atmanız yeterli olacaktır.

Plakadan Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama

Plakadan kaza tespit tutanağı sorgulama işlemi oldukça basittir. Bunun için isterseniz sbm.gov.tr üzerindne online olarak isterseniz de 5664'e KTT boşluk PLAKA yazarak bilgi edinebilirsiniz.

Plakadan Sorgulama Yaparak Ulaşabileceğiniz Bilgiler

Plaka sorgulama ile şu bilgilere ulaşabilmeniz mümkün olacaktır:

* Aracın geçmişte kazaya karışıp karışmadığına dair detaylar,

* Kazanın boyutları,

* Aracın geçirdiği servis süreçleri,

* Ödenmiş olan hasar tutarı,

* Araç sigorta poliçe bilgileri,

* Tazminatı ödeyecek şirket bilgileri,

* Kaza ve tutanak bilgileri,

* Aracın kaç kere el değiştirdiği bilgisi,

* Aracın parçaları ve orjinal olup olmadıkları bilgisine ulaşılabilir.

Ehliyet araba ekibi olarak, internetteki bilgi kirliliğini önleyerek en yeni ve güncel bilgileri siz değerli kullanıcılarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz. Bugün ki yazımızı inceleyerek Ücretsiz Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır konusu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sitemizi incelemek ve diğer haberleri okumak için TIKLA!